Güney KıbrısManşet

Polisler göreve çağrıldı!

Limasol polisi bugün, AEL ile Apollon futbol kulüpleri arasında Tsirion stadyumundaki derbi maçı nedeniyle alarma geçti.

Rum haber kaynaklarına göre artarak devam eden ve önlenemeyen olaylar nedeniyle polisler göreve çağrıldı. Olaylar, Cuma günü, Apollon’un tekerlekli sandalye basketbol takımının antrenman yaptığı sahasında başladı. AEL taraftarları, Apollon’un asılı olan pankartlarından birini çalmak amacıyla sahaya girdi.AEL taraftarları, pankartı çalma girişimlerinde şiddet ve diğer saldırganlık eylemlerine başvurdu.

APOLLON’DAN KINAMA

Apollon kulübünden yapılan açıklamada, “Tek tekerlekli sandalyedeki engelli basketbolcular olduğu bir dönemde, basketbol sahamıza AEL taraftarlarının bir kısmının korkakça saldırmasını kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, “Bu iğrenç ve kınanacak hamle tüm aklı başında taraftarlara saygısızlık ediyor ve şehrimizin spor tarihinde kara bir nokta” ifadeleri kullanıldı

Bir gün sonra, Cumartesi günü Apollon taraftarları, Limasol’daki Enaerios bölgesindeki AEL taraftarları kulübüne (Syfael) saldırarak misilleme yaptı. Polis olaya müdahale etti.

Görgü tanıkları ve kamera görüntülerine göre, iki grup kayalar, el fişekleri, işaret fişekleri, duman bombaları ve diğer mermilerle çatışarak özel mülklere ve bölgedeki park edilmiş araçlara zarar verdi.

49 yaşındaki bir kişi kafasına taşla vurulduktan sonra yaralandı.

Pazar günü Apollon, önceki gün olanları kınayan başka bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Apollon Limasol ve hayranları, kentimizde son 24 saatte meydana gelen trajik şiddet olaylarını şiddetle kınıyor” denildi.

Kulüp bildirisinde, “Bu olayların bir şehirde, sakinlerinin kültürü, ahlakı ve eğitimiyle gurur duyacak hiçbir yeri yoktur” dedi.

Apollon ile AEL arasındaki Pazartesi gecesi futbol maçına (19:00) atıfta bulunarak, “Limasol taraftarlarını karşılıklı saygı göstermeye ve bu futbol kutlamasını kutlanmayı hak ettiği şekilde yaşamaya çağırıyoruz” denildi.

AEL HAYRANLARINDAN TEHDİT

Ne yazık ki, bu açıklamadan sadece birkaç saat sonra üçüncü bir olay meydana geldi.

Cumartesi günü Enaerios bölgesinde yaşanan saldırıya yanıt olarak, bir grup AEL taraftarı, limana yakın eski Limasol kentinin eski Kıbrıs Türk bölgesinde yer alan Agios Antonios (Ayandon) bölgesindeki Apollon taraftar kulübüne saldırdı.

Maskeli ve kukuletalı AEL hayranlarından oluşan grup, eski binaya baskın düzenleyerek, binayı yakmakla tehdit etti.

Görüntülerde, AEL taraftarlarının binanın içine ahşap paletler yerleştirdiği ve molotof kokteylleri atarak ateş yaktığı görülüyor.

Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, binanın iç kısmında büyük hasar meydana geldi.

Birkaç saat sonra, AEL ve Apollon, saldırıyı kınayan ve taraftarları daha şiddetli ve trajik bir şey meydana gelmeden önce gerginlikleri azaltmaya çağıran karşılıklı bir açıklama yaptı.

Apollon ve AEL yönetimleri Pazar akşamı yaptıkları ortak açıklamada taraftarlarını şiddetli ve tehlikeli eylemlere derhal son vermeye çağırdı. Açıklamada, holiganlık eylemleri nedeniyle üzüntü, hayal kırıklığı ve utanç ifade edilirken daha fazla kan dökülmemesi için adeta yalvardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu