BasketbolManşetSpor

Potada üniversitelerin şampiyonu RDÜ

Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı etkinliğin finalinde rakibi Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) 75-61 mağlup eden Rauf Denktaş Üniversitesi (RDÜ) şampiyon oldu

Üniversite Sporları Federasyonu ile Basketbol Federasyonu işbirliğinde organize edilen Üniversiteler Basketbol Ligi tamamlandı. Yakın Doğu Üniversitesi RA25 Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı etkinliğin finalinde rakibi Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) 75-61 mağlup eden Rauf Denktaş Üniversitesi (RDÜ) şampiyon oldu. RDÜ’den Emmanuel Paye 17 sayı, 16 ribaunt ile ön plana çıkarken, DAÜ’den 22 sayı ile oynayan Marho Okorefe maçın en skorer ismi oldu.

YDÜ ÜÇÜNCÜ OLDU

Final maçı öncesinde oynanan üçüncülük maçında ise Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ile Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) karşılaştı. Rakibini 61-57 mağlup eden YDÜ, organizasyonu üçüncü olarak tamamladı. GAÜ’den Praise Okafor’un 24 sayı-24 ribauntluk perfromansı mağlubiyeti önlemeye yetmezken, YDÜ’den Fuat Farisoğlu kaydettiği 25 sayı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Final karşılaşmasının ardından düzenlenen törenle klasman MVP’si GAÜ oyuncusu Praise Okafor’a, Final Four MVP’si RDÜ oyuncusu Emmanuel Paye’ye, turnuvada dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Üniversite Sporları Federasyonu ile Basketbol Federasyonu yetkilileri tarafından verildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu