KıbrısManşetSağlık

Prof.Dr.Şanlıdağ “yaz mevsimiyle virüs ortadan kalkar” düşüncesinin doğru olmadığını belitti

DESAM Enstitüsü Müdürü Prof.Dr Tamer Şanlıdağ, koronavirüs, mutasyon varyantlarına ve aşılar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

GIYNIK ÖZEL

 

DESAM Enstitüsü Müdürü Prof.Dr Tamer Şanlıdağ, koronavirüs, mutasyon varyantlarına ve aşılar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

GIYNIK WEB TV’de Mine İçsel’e konuşan Şanlıdağ, koronavirüsün zannedildiği gibi güneş ışığından etkilenmediğini söyledi.

Covid’e mevsim etki etmiyor

Yaz aylarında ısınan havanın da etkisiyle virüsün etkisinin düşebileceği iddialarını yanıtlayan Şanlıdağ, geçen yıl DESAM olarak bu konuyla ilgili bir makale de yayınladıklarını belirterek söz konusu makalenin güneş ışığının virüsü öldürmediğini yönünde olduğunu belirtti. O dönemde Amerikan Başkan Trump’ın ve bir çok bilim insanının açıklamalarına ters düşen bir makale olduğunu belirten Şanlıdağ; “ama zaman bizi haklı çıkardı” diyerek; “yazın gelmesiyle virüsün ortadan kalkacağı düşüncesi doğru değil” dedi. Prof.Dr Şanlıdağ mevsimlerin virüs üzerinde etkisi olmadığının önemle altını çizdi.

Aşı bizi en fazla 8 ay koruyacak

Aşının koruyuculuğu yönünde de açıklamalarda bulunan Şanlıdağ; şuan için açıklanan sürenin 6 ila 8 ay arası olduğunu belirterek kesin olarak sonucun öğrenilebilmesi için aşılanmaların üzerinden yeterli sürenin geçmediğini söyledi.

Neden sadece 20 yaş üstünü aşılıyoruz?

Aşılanmanın yalnızca 20 yaş üzeri insanlara yapılıyor olması konusuna değinen Şanlıdağ, aşının 18-16 yaş altı ve hamilelere yapılmaması yönünde öneriler olduğunu hatırlattı. Pandemi koşullarında aşının kullanım izinlerinin normal seyrinden daha kısa sürede verildiğini de belirten Şanlıdağ, doğal seyrinde faz çalışmalarını beklemiş olmadığımızın bu öneriler de etkili olduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu