DünyaManşetToplum

Prag’ta Charles Üniversitesi’nde 15 kişiyi katleden saldırganla ilgili yeni detay!

Çekya'nın başkenti Prag'ta bulunan Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde 24 yaşındaki David Kozak isimli bir öğrenci, dürbünlü tüfekle balkona çıkarak silahlı saldırı düzenledi

Çekya’nın başkenti Prag’daki Charles Üniversitesi Felsefe Fakültesi’nde silahlı saldırı düzenlendi. Balkona çıkan 24 yaşındaki Çekya vatandaşı David Kozak, çevreye ateş açtı.

15 ÖLÜ, 24 YARALI
Olayda ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı. Okul saldırının ardından güvenlik güçlerinin eşliğinde tahliye edildi. Saldırgan polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

ÖĞRENCİLER ÇATIDA SAKLANDI
Saldırı nedeniyle üniversitede korku dolu anlar yaşandı. Can havliyle kaçışan öğrencilerden bazıları binanın çatısına çıkıp kurtarılmayı bekledi.

ODAYA BARİKAT KURUP CANINI KURTARDI
Üniversitede okuyan bir öğrenci ise paylaştığı fotoğrafta, saldırganın odasına girmek istediğini ancak kapının arkasına odadaki eşyalarla kurduğu barikat sayesinde kurtulduğunu söyledi.

SALDIRGANIN BABASINI DA ÖLDÜRDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI
Polis, etkisiz hale getirilen 24 yaşındaki David Kozak’ın üniversitenin öğrencisi olduğunu belirterek, sabah saatlerinde Kladno’daki evinde babasını öldürdüğü şüphesiyle polis tarafından aranmaya başlandığını aktardı.

SOSYAL MEDYA YAZIŞMALARINA ULAŞILDI
Saldırganın sosyal medya üzerinden yaptığı yazışmalara ulaşıldığını ifade eden polis, saldırganın babasını öldürdükten sonra okula gideceğinin tespit edildiğini ve önlem olarak okulun boşaltıldığını fakat saldırganın başka bir binaya giderek saldırıyı oradan gerçekleştirdiğini açıkladı.

Öte yandan silahlı saldırıların nadir yaşandığı Çekya, 2015’te Uhersky Brod’daki bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişi, Aralık 2019’da Ostrava kentinde bir hastaneye düzenlenen silahlı saldırıda ise 6 kişi hayatını kaybetmişti.

GEÇEN HAFTA ORMANDA 2 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ OLABİLİR
Öte yandan üniversiteyi kana bulayan saldırgan 24 yaşındaki David Kozak’ın geçen hafta da Klanovicky ormanında 2 kişiyi öldürdüğünden şüpheleniliyor.

Polis ekipleri, Kozak’ın 32 yaşındaki bir adam ve iki aylık kızını katlettiğini düşünürken, Kozak’ın kurbanlarını rastgele seçtiği ihtimali üzerinde duruluyor.

ÇEKYA CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Çekya Cumhurbaşkanı Petr Pavel ve Başbakan Petr Fiala, Prag’daki Charles Üniversitesinde 15 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırıya tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Pavel, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı paylaşımda, üniversitede yaşanan saldırının kendisini dehşete düşürdüğünü belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulundu.

Başbakan Fiala da Çekya halkına yaptığı konuşmada, saldırıyı trajik olarak tanımlayarak, olayın herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Fiala, “Bu korkunç eylemin hiçbir haklı gerekçesi yoktur. Birçoğunuz gibi ben de bu mide bulandırıcı şiddet karşısında derin üzüntü ve tiksinti duyuyorum.” dedi.

Başbakan Fiala, bir kez daha hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu