KıbrısManşet

“Pratikte uygulanabilirliğiyle ilgili endişe duymaktayız”

KTÖS, okulların yüz yüze eğitime açılım kararı üzerine Sağlık Bakanlığı'na sosyal medya hesabı üzerinde bilgi notu yayınladı.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

KTÖS, okulların yüz yüze eğitime açılım kararı üzerine Sağlık Bakanlığı’na sosyal medya hesabı üzerinde bilgi notu yayınladı.

Yayınlanan yazılı açıklama şöyle:

“Sağlık Bakanlığı’na Bilgi Notu:
Eğitim Bilim Danışma Kurulu oluşturmadığınız, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne eğitim sendikalarını davet etmediğiniz nedeni ile eğitim ile ilgili aldığınız kararların pratikte uygulanabilirliği ile ilgili endişe duymaktayız.
Bir taraftan sınıf sayılarının 20’yi geçmemesini savunmakta, diğer tarafta okul öncesi eğitim kurumlarının tam zamanlı eğitime başlaması fikriyatınızı ortaya koymaktasınız. Paylaşmak isteriz ki okul öncesi sınıfı olan 35 tane okulumuzda sınıf sayıları 20 ve üzeridir. Diğer okul öncesi sınıfı olan okullarımızda ise öğrenci sayıları 12 ile 20 arasındadır. Okul içinde 4 metrekare, sınıf içinde ise 1,5 metrekare kuralını sizlere hatırlatmak isteriz, aksi takdirde çocuklar covid-19 rehber kitapçığında önerilen kurallar olmaksızın eğitim hayatına başlayacaklar ve salgının yayılmasında rol oynayacaklardır.
Yüz yüze eğitimin sağlık ve güvenlik kuralları alınarak başlanmasını savunuyoruz. Aldığınız kararların okul öncesi kurumlarda pratikte uygulanabilmesi için ya sağlık ve güvenlik kurallarının göz ardı edilmesi ya da okullara öğrenci sayısına göre Perşembe gününe kadar yatırım (tekli sıra, sanitasyon/hijyen malzemesi) yapılması gerekiyor.
KTÖS olarak okulların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yüz yüze eğitime açılması gerektiğini savunuyoruz.
Okulların yeniden açılması ile ilgili karar üretmek yetmez, bu kararın uygulanması için hükümetin samimi olması ve okullara yatırım yapması gerektiğinin altını çiziyoruz.
Saygılarımızla.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu