DünyaGenelManşet

Prenses Diana’nın son sözleri yeniden gündem oldu

İngiltere Veliaht Prensi Charles’tan 1996’da boşanan Prenses Diana, 31 Ağustos 1997’de Paris’te trafik kazasından sonra Fransa'da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İngiltere Veliaht Prensi Charles’tan 1996’da boşanan Prenses Diana, 31 Ağustos 1997’de Paris’te trafik kazasından sonra Fransa’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Prenses Diana’nın 1997 yılındaki ölümü, bugün halen gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

O gün olay yerine gelen ilk acil servis üyelerinden biri olan itfaiyeci Xavier Gourmelon tarafından açıklanan Diana’nın son sözleri, doğum gününe kısa bir süre kala bir kez daha gündeme geldi.

Bugüne kadar hiç ortaya çıkmayan bir ayrıntı ortaya çıktı. 25 yıl önce kaza yerine giden acil yardım görevlisi Xavier Gourmelon, Diana’nın bir ara gözlerini açıp “Tanrım, ne oldu?” dediğini söyledi.

Gourmelon, ilk başta kaza kurbanlarının kim olduğuna dair hiçbir fikrinin olmadığını dile getirdi.

Herhangi bir trafik kazası gibi olay yerine gittiğini söyleyen acil yardım görevlisi, “Prenses Diana’yı görünce şok oldum. Üzerinde kan yoktu, yalnızca omzunda biraz yaralanma vardı” dedi.

Gourmelon, Diana’nın elini tutup sakin olmasını söyleyerek, “Hareketsiz kal, sana yardım etmek için buradayım” dediğini söyledi.

Kalbine masaj yaptığını söyleyen görevli birkaç dakika sonra tekrar nefes almaya başladığını da vurguladı.

Gourmelon, “Dürüst olmak gerekirse yaşayacağını düşündüm. Ambulanstayken de halen hayattaydı. Ancak hastanede öldüğünü öğrenince çok üzüldüm. O gece sonsuza dek aklımda kalacak” dedi.

Tam ismi Diana Frances Spencer olan Prenses Diana, 1 Temmuz 1961 yılında dünyaya gelmişti. İngiltere’nin asil ailelerinden birinin kızı olan ve kraliyete yakın bir yerde büyüyen Diana, anaokulu öğretmeni olarak çalışırken İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu Galler Prensi Charles ile nişanlanmış, masal gibi bir düğünle evlenmişti.

Bu evlilik ile Diana, Galler Prensesi rolünü üstlenirken, gözde çiftin William ve Harry adında, o zamanlar İngiliz tahtının ardı ardına ikinci ve üçüncü varisi sayılan iki oğlu dünyaya gelmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu