GenelKıbrısManşetSpor

Pro Beach Tour bizim işimiz!

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) Türkiye Plaj Voleybolu Serisi olarak organize ettiği 2021 TVF Pro Beach Tour geçtiğimiz hafta sonu start aldı.

PLAJ VOLEYBOLCULARIMIZ KALAMIŞ’A DAMGA VURDU

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) Türkiye Plaj Voleybolu Serisi olarak organize ettiği 2021 TVF Pro Beach Tour geçtiğimiz hafta sonu start aldı. Pro Beach Tour’un ilk ayağı İstanbul-Kadıköy Belediyesi iş birliğinde Kalamış’ta gerçekleşirken ülkemiz sporcuları sezonun ilk turnuvasına damga vurdu. Sezonun ikinci etabı 17-19 Eylül tarihlerinde Dikili Belediyesi iş birliğinde İzmir’in Dikili ilçesinde düzenlenecek.

SPORCULARIMIZDAN GÜZEL DERECELER

Kadınlarda Buğra Eryıldız şampiyonluk, Merve Çelebi ikincilik yaşarken, genç erkerklerde Oktay Yeşilırmak ve Mertcan Avcil de U18 şampiyonu olarak kürsünün zirvesine çıktı. Oktay-Mertcan çifti büyük erkeklerde de çeyrek finale kadar çıkarak yarı finalin kıyısından döndüler. Uzun yıllardır ülkemizde voleybol oynayan Maxim Kuzmin de partneri Denis Fazulov ile büyük erkeklerde üçüncülük yaşadı.

BUĞRA ŞAMPİYON, MERVE İKİNCİ

Kadınlarda müthiş bir turnuva çıkaran iki başarılı sporcumuz Buğra Eryıldız ve Merve Çelebi farklı takımlar adına farklı partnerlerle finalde birbirilerine rakip oldu. Buğra Eryıldız-Anna Kurshina ikilisi ile Merve Çelebi-Bahanur Göklap çifti tüm rakiplerine geride bırakarak finalde karşılaştılar. Finalde Buğra-Anna, Merve-Bahanur’u 21-19 ve 21-14’lük setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğu elde ederken Merve-Bahanur turnuvayı ikinci tamamladı.

OKTAY-MERTCAN TÜRKİYE U18 ŞAMPİYONU

Ülkemizin gençlerdeki başarılı isimleri Oktay Yeşilırmak ve Mertcan Avcil de turnuvada göğsümüzü kabarttı. Oktay-Mertcan ikilisi turnuvanın U18 kategorisinde tüm rakiplerini mağlup ederek şampiyon oldular ve kürsünün en üst basamağına çıktılar. Bu ikili aynı zamanda genç yaşlarına rağmen büyükler kategorisinde de mücadele ederek çeyrek finale çıkma başarısı gösterdiler. Yarı finali kaçıran gençler gelecek için umut verdiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu