KıbrısManşetToplum

Prof. Dr. Esenyel’in “Masallarla Kıbrıs Efsaneleri” kitabı çocuklar ile buluştu

Halk kültürümüzün söylenceleri arasında yer alan ve folklorümüzü en önemli anlatı örneklerinden birini oluşturan “Kıbrıs Efsaneleri” Prof. Dr. İsmet Esenyel’in derlemesiyle kitap raflarındaki yer aldı.

Esenyel, hikayelerden yola çıkarak kaleme aldığı masalların ilk tanıtımlarından birini, GAU Elementary School’da gerçekleştirdi.

GAÜ Medya’nın ulaştığı bilgilere göre; Prof. Dr. İsmet Esenyel, heyecanla karşılandığı tanıtım toplantısında kitaplarını tek tek imzalayarak, ilkokul birici sınıf öğrencilerine hediye etti.

Türk öğrencilerin yanısıra yaklaşık olarak 35 ülkeden gelerek, bünyesinde eğitim aldığı GAU Elemantry School Müdürü Özgül İzci Taçkın ve diğer öğretmenlerin de hazır bulunduğu toplantıda kısa bir açıklamada bulunan Prof. Dr. İsmet Esenyel, “ Çok duygusal anlar yaşıyorum. Çünkü hayalleri ve umutları olan böylesi güzel çocuklarımız, bizlerin gelecekteki bu ülkeyi emanet edeceğimiz nesillerimizdir. Kıbrıs’ın, ortak kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan efsanelerimizi hem çocuklarımıza, hem de onların ailelerine aktaran bu kitabımızın; Anlatısı ve onları destekleyen görsel bölümleri ile gelenek ve göreneklerimizi yansıtan önemli bir eser olacağını düşünüyorum. Dünya barışının önemli bir parçası olacak olan tüm medeniyetler ve çocuklarının; insanlığın karşılaştığı, karıştığı tüm felaket ve savaşlarda çaresizlik duygusuna karşın yeteri kadar tercüman olabilmesi, barışa somut katkıyı hatırlatması dileğiyle bu eseri, çocuklarımıza armağan ediyoruz” sözlerini sarfetti.

Okul adına, yapılan ziyarete ve ilkokulun birinci sınıflarına yapılan jeste teşekkür eden Müdür Özgül İzci Taçkın “Masallarla Kıbrıs Efsaneleri” eserin çocukların kültürel donanımlarına yapacağı olumlu katkıyı da vurgulayarak, ziyaret ve toplantı amacından duydukları memnuniyeti aktardı.

İSMET ESENYEL KİMDİR?
Halen, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektör Yardımcısı ve Stratejik İşbirlikleri Direktörü olarak görev yapan Prof. Dr. İsmet Esenyel, üniversitenin ‘Turizm Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta. Geçmiş dönemlerde ‘Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarlığı’ yanında, özellikle turizm ve altyapı çalışmaları konusunda yazdığı kitap ve makaleler ile birlikte ayrıca müziğe olan tutkusu ve icracığıyla da tanınmakta.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu