EkonomiKıbrısManşet

Program için gerekli 4 milyon TL, TC kaynaklı “Girişimcilik Projesi” kaleminden karşılanacak

“2022 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü” çerçevesinde girişimcilere %75 oranında hibe sağlanacak

Program için gerekli 4 milyon TL, TC kaynaklı “Girişimcilik Projesi” kaleminden karşılanacak

 

YAGA’NIN KONTROLÜNDE… Bakanlar Kurulu, “2022 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü” çerçevesinde yeni iş kurmayı hedefleyen girişimcilere destek karar aldı. Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan kaynak ile KKTC’de uygulanacak 2022 Girişimcilik Projesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Projeye göre, programdan KKTC vatandaşı girişimci adayları yararlanabilecek ve işletmeler için eğitimlerini tamamlamış, iş planı onaylanan girişimcilere yüzde 75 oranında hibe desteği verilecek. Usul, esaslar ve protokollerin oluşturulması konusunda YAGA’nın (Yatırım Geliştirme Ajansı) yetkilendirildiği program için gerekli olan 4 milyon TL Türkiye Cumhuriyeti Kaynaklı “Girişimcilik Projesi” kaleminden karşılanacak.

 

15 MİLYON TL’LİK 3 AYRI KARAR… Bakanlar Kurulu ayrıca mevcut mali destek ve hibe programlarının yürütülmesi için üç ayrı bakanlığın başvurusuyla üç ayrı karar daha üretti. BU kararlar uyarınca, 15 milyon TL harcanacak.

 

* 5 milyon Turizm’den… Bakanlar Kurulu (Ü(K-I)923-2022 sayılı karar), Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı için ayrı bir karar aldı. Karara göre programın yürütülmesi sürecinde; 2022 mali yılında kısmi hibe almaya hak kazanan yararlanıcılara ödemenin yapılabilmesi ve projelerinin desteklenmesine ilişkin masraf ve ödemelerin karşılanması için Bakanlık bütçesinden Ziraat Bankası’na 5 milyon TL aktarılmasına karar verdi.

 

* 5 milyon Tarım’dan… Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kısmi hibe almaya hak kazanan projelerin ödemesi de TC Ziraat Bankası A.Ş kanalı ile yapılacak. Bakanlar Kurulu (Ü(K-I)924-2022), 5 milyon TL’lik miktarın Tarım Bakanlığı bütçesinden bankaya aktarılması kararını üretti.

 

* 5 milyon Ekonomi’den… Bakanlar Kurulu, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın da benzer bir başvurusu için Ü(K-I)925-2022 sayılı kararı üretti. Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programları’nın yürütülmesi için YAGA görevlendirilirken, hibe almaya hak kazanan proje sahiplerinin ödenmesi ve diğer giderler için gerekli olan 5 milyon TL Sanayi Dairesi bütçesinden karşılanacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu