KıbrısManşet

“Proje tamamlanmazsa her türlü adımı atacağız”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, yeni Ercan Havalimanıyla ilgili yürütülen çalışmalarda tavırlarının net olduğuna vurgu yaptı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yeni Ercan Havalimanı konusunda duruşlarının net olduğunu belirterek 2020 yılında projenin tamamlanmaması durumunda hükümet olarak her türlü adımı atacaklarını söyledi.

Kanal T’de yayınlanan Serhat İncirli’nin televizyon programına katılan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı tolga Atakan gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Atakan yeni Ercan havalimanıyla ilgili yaptığı görüşmeler çerçevesinde projenin bu yılın sonunda sonbahar aylarında biteceği bilgisi aldığını söyledi. Atakan projenin zamanında bitmemesi durumunda ise tavırlarının net olduğunu hükümet olarak gerekli tüm adımları atılacağını ifade etti.

“SORU İŞARETLERİNİ ORTADAN KALDIRACAK ADIMLAR ATTIK”

Görevde oldukları 2 yıllık süreç içerisinde en fazla odaklandıkları konulardan birinin de direk uçuşlar konusunda yürütülen çalışmalar olduğunu belirten Bakan Atakan, konuyla ilgili istişareler yürüttüklerini bahar aylarında konuyla ilgili ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi. “Bazı köşe taşlarını sağlıklı döşemeniz gerekiyor” diyen Atakan, soru işaretlerini ortadan kaldıracak önemli adımlar atıldığını belirtti. Atakan sürecin kamuoyuyla paylaşabilecek noktada olmadığını olası engellemelerin önüne geçmek için çalışmaların kamuoyu önünde yürütülmemesi gerektiğini açıkladı.

“DİREK UÇUŞLAR İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Atakan, “Geçtiğimiz sene mevcut Ercan Havalimanı terminaliyle ilgili yapmış olduğumuz bir çalışma var. Yeni Ercan Terminali’nin plan projelendirilmesiyle ilgili yapmış olduğumuz bir çalışma var. Özellikle İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşımını sağlayabilmeleri adına transfer noktalarındaki sıkıntıları ortadan kaldırabilecek iki farklı alternatif üzerinde şu an çalışıyoruz. İki farklı hava meydanı üzerinden uçuşları bağlama aşamasındayız. Bunlar da gerçekleştiği zaman kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Yeni Ercan Havalimanı’nın devreye girmesi sonrasında tarifeli olmasa bile charter bağlamında direk uçuşların hayata geçirilebilmesinin kuvvetli bir olasılık olduğuna dikkat çeken Atakan, yeni havalimanıyla birlikte yeni bir seviyeye geçileceğini bunun da her anlamda bir üst seviyeye geçiş anlamı taşıdığını dile getirdi.

“YENİ ARAZİ ARAYIŞI İÇİNDEYİZ”

Havacılık Dairesi’nin faaliyetlerinin şu anda askıda olduğunu ancak konuyla ilgili çözüm çalışmaları yürüttüklerini de açıklayana Atakan, Havacılık Dairesinin ülke adına önemine işaret etti. Geçitkale’de yürütülen farklı çalışmalar nedeniyle Havacılık Dairesi’nin çalışmalarına izin verilmediğini Ercan havalimanı’nın da yoğun trafiğinden dolayı uygun olmadığını anlatan Atakan, ülkede uygun ve büyük bir arazinin düzenlenerek Havacılık Dairesi’ne tahsis edilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

“YENİ HAVALİMANIYLA İLGİLİ SIKINTI YOK”

Ercan Havalimanı’nın ihalesini yürüten şirketle ilgili karşılıklı yürütülen davalar konusuna da açıklama getiren Atakan, “Bize açılan davaların tamamı devlet tarafından kazanıldı. İstanbul Havayolları hangar konusu ise zamanın yönetimi yıkılan hangar karşılığında bir taahhüt vermiş. Ancak bu yanlış bir taahhüt olmuş. Siz bir yerleşkeyi yıkıp yerine yenisini yapma taahhüdünde bulunurken sadece alanla ilgili bilgileri yazmazsınız bunun bedelini de yazarsınız. Verilen bu taahhütte her hangi bir bedel belirtilmemiş. Dolayasıyla bundan dolayı bir anlaşmazlık var. Bakanlığımıza yansıyan bir konu değil. Maliye Bakanlığı ile ilgili şirket arasında devam eden bir süreç mevcut. Şu anda yeni Ercan Havalimanı’nın bitmesini engelleyici bir sıkıntı yok” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu