GenelKıbrısManşetSiyaset

Protokol ‘inşallah’ imzalanacak

Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümet ortakları ve heyetlerle birlikte 2022 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü'nde son detayları ele almak üzere, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın davetiyle Ankara'ya gitti

Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümet ortakları ve heyetlerle birlikte 2022 İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü’nde son detayları ele almak üzere, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın davetiyle Ankara’ya gitti

HÜKÜMET ORTAKLARI ANKARA’NIN YOLUNU TUTTU… Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın davetlisi olarak Ankara’ya gitmek üzere dün öğle saatlerinde KKTC’den ayrılan Başbakan Faiz Sucuoğlu, “Türkiye – KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü”nü bugün imzalamayı planladıklarını söyledi. Sucuoğlu, “Bizlerin yoğun çabası ve Anavatan Türkiye’mizin desteğiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekonomisini daha da güçlendirmek, bu ziyaretimizin ana hedefi olacaktır” dedi. Başbakan Faiz Sucuoğlu, Ankara’ya hareketinden önce Ercan Havalimanında basın toplantısı düzenlendi. Sucuoğlu’na Ankara temasları sırasında, hükümet ortakları Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın yanı sıra Maliye Bakanı Sunat Atun eşlik ediyor.

PROTOKOL BUGÜN İMZANABİLİR… Sucuoğlu, ziyaret vesilesiyle, imza aşamasına getirdikleri “Türkiye – KKTC Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü” üzerinde son ayrıntıları ele alacaklarını ve imzalamayı öngördüklerini ifade etti. Ankara ziyaretinde ayrıca Türkiye’nin de desteği ile yürürlüğe koymayı planladıkları altyapı yatırımları ile diğer ekonomik ve mali projeleri de değerlendireceklerini dile getiren Sucuoğlu, Teknik komite ve müsteşarların da eşlik edeceği ziyarette, Ekonomik programla ilgili çalışmaların öngördükleri şekilde tamamlanması halinde bugün öğleden sonra imzalamayı planladıklarını söyledi.

BAŞBAKAN’IN PROGRAMI YOĞUN… Başbakan’ın Cuma gününe kadar sürecek Ankara temasları kapsamında, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile iktisadi ve mali protokol üzerinde görüşmeler bulunuyor. İmza aşamasına getirilen protokole son şeklinin verilip, törenle imzaların atılması bekleniyor. Ziyarette, Türkiye’nin desteği ile yürürlüğe konulacak altyapı yatırımları ile diğer ekonomik ve mali projeler değerlendirilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu