DünyaManşetSporTürkiye

PSG – Başakşehir maçında skandal! Karşılaşmaya ara verildi

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG - Başakşehir maçında büyük bir skandal yaşandı. Yardımcı antrenör Pierre Webo kırmızı kart görürken 4. hakemin ırkçı söylemlerine maruz kaldı. UEFA delegesi sahaya girerek mücadelenin hakemiyle durum değerlendirmesi yaptı. Karşılaşmaya ara verildi ve her iki takım da soyunma odasının yolunu tuttu

Medipol Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Fransız ekibi PSG’ye konuk olduğu maçta bir skandal yaşandı!

Maçın 14. dakikasında saha kenarında Pierre Webo’ya kırmızı kart gösterilmesi sonrası ortalık bir anda karıştı.

Pierre Webo ve Demba Ba, maçın 4. hakeminin “this negro” (bu zenci) şeklinde ırkçı bir ifade kullandığını iddia ederken PSG’li Neymar ve Mbappe de maçın orta hakemiyle konuşarak duruma tepki gösterdi.

Bir süre süren tartışmaların ardından bir UEFA delegesi de maçın Rumen orta hakemi Ovidiu Hategan’in yanına gelerek duruma müdahil oldu.

Kabul edilemez bu skandal olay sonrası Okan Buruk takımı sahadan çekti.

UEFA’DAN AÇIKLAMA GELDİ!
UEFA: PSG – Başakşehir maçının kaldığı yerden başlamasını önerdi; Webo’ya ırkçı ifadeler kullanan Rumen 4. hakemin görevden alındığı belirtildi.

DEMBA BA MAÇA ÇIKMAK İSTEMİYOR!
Başakşehir’in deneyimli futbolcusu Demba Ba’nın ise hiçbir şekilde maça çıkmak istemediği belirtildi. Senegalli oyuncunun çıkmaması durumunda takım arkadaşlarının da bu karara uyacağı ifade edildi.

NEYMAR VE MBAPPE DE BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ!
Yaşanan bu ırkçılık skandalı sonrası PSG’nin yıldız futbolcuları Neymar ve Mbappe de hakeme büyük tepki gösterdi. İki futbolcu uzun süre dördüncü hakemi, maçın orta hakemi Ovidiu Hategan’a şikayet etti.

“HAKEM MAÇA ÇIKARSA SAHADA OLMAYACAĞIZ”

Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, “4. hakem çekilirse maça devam etme kararımız var. Eğer 4. hakem maça çıkarsa biz sahada olmayacağız.” açıklamasında bulundu.

UEFA 4. HAKEMİ GÖREVDEN ALDI

UEFA, 4. hakemi ırkçı söylemleri nedeniyle görevden aldı. Karşılaşmanın birazdan başlaması bekleniyor.

BAŞAKŞEHİR’DEN PAYLAŞIM

Medipol Başakşehir sosyal medya hesabından “IRKÇILIĞA HAYIR, SAYGI” mesajı paylaşıldı. PSG’de sosyal medya hesabından Başakşehir’in tweetini retweet etti.

ERDOĞAN’DAN WEBO’YA DESTEK

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PSG-Başakşehir maçında yaşanan ırkçılık skandalına sert tepki gösterip, Pierre Webo’ya destek verdi.

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo’ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız.” ifadesini kullandı.

4 BÜYÜKLERDEN BAŞAKŞEHİR’E DESTEK

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, Paris Saint-Germain maçında ırkçılık yaşayan Medipol Başakşehir için destek paylaşımları bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu