ManşetSeyahatTürkiye

Putin’in Rusya’da ilan ettiği kısmi seferberlik Türkiye’ye ilgiyi artırdı

Konut ilanlarını ziyaret eden Rusların sayısı geçen hafta %94 oranında arttı

Konut ilanlarını ziyaret eden Rusların sayısı geçen hafta %94 oranında arttı

 

Ruslar ortalama 2 milyon TL civarında ev bakarken, lüks kiralıklara da talep var

 

ROTA YENİDEN TÜRKİYE’YE DÖNDÜ… Ukrayna’daki savaş nedeniyle geçen hafta kısmi seferberlik ilan edilen Rusya’da birçok kişi, yeniden rotayı Türkiye’ye çevirdi. Bu arayış online emlak sitelerine de yansıdı. Rusların seferberlik ilanı sonrası aramaları 3 kat artarken, özellikle tercih ettikleri Antalya emlak piyasası da yeniden hareketlendi. Antalya’da son birkaç günde ev aramaların yarısının Ruslardan geldiği belirtilirken, daha Türkiye’ye gelmeden emlakçıları arayıp ev ayarlamaya çalıştıkları öğrenildi.

 

RUS KAYNAKLI TRAFİK %94 ARTTI… Mart 2022’den sonra Rusya kaynaklı gayrimenkul trafiklerinde aydan aya %55 artış gözlemlediklerini belirten Emlakjet.com CEO’su Tolga İdikat, “Son dönemde ise Rusya’nın gayrimenkule ilgisi daha çok arttı. Eylül ayının ilk 24 günü bir önceki ay ile karşılaştırıldığında konut aramalarında %23 artış görüyoruz. Son bir haftada ise artış ivmesi hızlandı. 23 Eylül Cuma günü bir önceki haftaya göre %94 daha fazla Rusya kaynaklı trafik aldık” diye konuştu.

 

ORTALAMA 2 MİLYONLUK EVLER… Rusya’dan gelen trafiğin satılık konutlarda yoğunlaştığını aktaran İdikat, “Rusya kaynaklı trafiğin %72’si satılık, %28’i kiralıklar için. Fiyat açısından bakıldığında ise Rusların Türkiye’de konut aramaları satılık konutlarda ortalama 2 milyon 150 bin TL olurken, kiralıktaysa aramalar ortalama olarak 8 bin 800 TL’ye işaret etti” dedi. Rusya kaynaklı en çok konut aranan iller İstanbul, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla, Ankara, İzmir, Konya, Tekirdağ ve Yalova olurken, İstanbul’un Antalya’yı yakaladığı görüldü.

 

RUS DALGASINDA PANİK YOK… Savaş sebebiyle Antalya’ya akın eden Rus ve Ukraynalılar kentte konut piyasasının astronomik rakamlara ulaşmasına yol açarken, seferberlik kararı nedeniyle başlaması beklenen ikinci Rus dalgası için panik havası yaşanmadığı belirtiliyor. Sektör temsilcileri yüksek fiyatlardaki köpüğün de azalmaya başladığını kaydediyor. Seferberlik ilan edilmesiyle birlikte Rusya tarafında görüntülenmelerin 3 kata kadar arttığını ifade eden emlak şirketleri, Türkiye’de özellikle Antalya tarafının çok sevildiğini, son günlerde bölgede Rus plakalı araç sayısının arttığını belirtiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu