DünyaGenelManşet

Putin’in ulusa seslenişini kulaklarına makarna takıp izledi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasını, Rusya Komünist Partisi'nden milletvekili Mihail Abdalkin, kulaklarına makarna takıp izledi. Milletvekilinin o anları sosyal medyada gündem haline geldi, vermek istediği mesaj da ortaya çıktı.

Ukrayna’nın işgal girişimi geçtiğimiz yıl 24 Şubat’ta emir veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, işgal girşiminin birinci yılından önce ulusa sesleniş konuşması yaptı. Putin’in merakla beklenen konuşmasında, Batı ve ABD’ye sert sözler yer alırken, Rus ekonomisinin ne kadar iyi olduğu, beklenen felaketlerin gerçekleşmediği, savaşı Batı’nın başlattığı ve Rusya’nın yenilmez olduğuna dair ifadeler yer aldı.

Rus liderin, ulusa sesleniş konuşmasını, Kazakistan’ın kuzeybatısındaki Samara yerel meclisinden milletvekili Mihail Abdalkin ise kulaklarına makarna takarak izledi. Abdalkin, o anları sosyal medya hesaplarına yükledi ve gündem oldu. ABD’nin önde gelen gazetelerinden Politico’nun Avrupa büreosundan Zoya Şeftaloviç, videoyu kişisel Twitter hesabından paylaşarak, ne anlama geldiğini açıkladı. Şeftaloviç, bu hareketin Rusçada yalan söylemek ve palavra atmak anlamına gelen “Ne veshai lapshu na ushi” (Kulağıma makarna asmayı bırak) deyimine gönderme yaptığı anlamına geldiğini söyledi.

”MÜTHİŞ BİR KONUŞMA”

Abdalkin, Telegram’daki paylaşımındaysa alaycı şekilde “Tamamen destekliyorum. Her söylediğine katılıyorum. Müthiş bir konuşma. 23 yıldır böylesini duymamıştım” ifadelerini kullandı.

İktidardaki Birleşik Rusya partisinin milletvekili Aleksander Hinşteyn ise videoya tepki göstererek, “Bu, ancak Ukraynalı bir siyasetçiye yakışacak tuhaf bir numara” dedi.

Samara yerel meclisinden Hinşteyn, Rusya Komünist Partisi Genel Başkanı Gennadi Züganov’a “milletvekillerini kontrol altında tutma” çağrısı da yaptı.

Komünist partinin sözcüsü Aleksander Yuşiçenko ise perşembe günkü açıklamasında, Abdalin’in internette dikkat çekmek için böyle bir paylaşım yaptığını savunarak, milletvekili hakkında inceleme başlatılacağını duyurdu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu