KıbrısManşetSiyaset

Rahatsız olan bizi anlamaya çalışsın

Kıbrıs’ın Kuzey yarısı sadece ne olursa olsun Türkiye’ye gün 24 saat yaranmak için hiçbir şeyi sorgulamadan ”TAMAM EFENDİM NASIL İSTERSENİZ ÖYLE OLSUN EFENDİM” diyen güruhtan ibaret değildir

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın önceki gün ifade ettiği bu cümleler elbette çok büyük öneme sahiptir, öncelikle bunu belirtmek isterim. Erhürman : “Türkiye bizim Meclis’te söylediklerimizden de rahatsızsa rahatsız olacak, bu bizi rahatsız etmez çünkü biz bu halk için siyaset yapıyoruz ve bu halk için doğruları söylüyoruz. TC’den bizi dinleyenlerin de bizi anlayacağını düşünüyoruz. Anlamıyorlarsa da o sorun oradadır, bizimle ilgili bir sorun değildir” dedi. Burada şu çok önemli..

Türkiye kendi ajandasını Kıbrıs’ın Kuzey yarısında  sorgusuz sualsiz uygulamaya koymaya çalışırken, doğru/yanlış bunu her şekilde yaparım olur mantığını bir tarafa bırakarak Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan halkın hassasiyetlerini yok saydığı zaman Kıbrıs’ta atılacak her adımın arkasında Kıbrıslı Türklerden destek bulamayacağını da dikkate almak durumundadır.

Bu Türkiye’yi yöneten erkin dikkatle okuması gereken bir realitedir. .

Kıbrıs’ın Kuzey yarısı sadece ne olursa olsun Türkiye’ye gün 24 saat yaranmak için hiçbir şeyi sorgulamadan ”TAMAM EFENDİM NASIL İSTERSENİZ ÖYLE OLSUN EFENDİM” diyen güruhtan ibaret değildir.

Bu toplumun eğitim seviyesi oldukça yüksektir. Doğruyu, yanlışı ayırt edebilen, yanlışı sorgulayan, fikirlerini paylaşmaktan çekinmeyen bir toplumdur.

Belli ki bu Türkiye’yi yönetenler tarafından bir türlü idrak edilemiyor. Ve haliyle icra noktasında sıkıntı yaratıyor. Kıbrıslı Türkler elbette Türkiye ile doğru zeminde en üst seviyede işbirliği yapmak ister. Bunda hiçbir sıkıntı yok.

Ve fakat bir işbirliği yapılacaksa bu tarafların oluru ile mümkün olabilir. Yani tek taraflı kararlar üreterek empoze talepler ortaya koyduğunuz zaman bunun adına işbirliği diyemezsiniz. Nitekim bugün Kıbrıs’ın Kuzey yarısında yapılmak istenen tek taraflı taleplerin karşılanmasıdır. Bunun sağlıklı ve sürdürülebilir bir ilişki biçimi olmadığını hepimiz biliyoruz. O halde burada ortaya çıkan sorunları, sıkıntıları açık açık ve net bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor.

Türkiye Kıbrıslı Türkler için çok büyük öneme haiz bir ülkedir. Ve bugün 7’den 70’e  Kıbrıslı Türkler bunun idraki içindedir.

Türkiye elbette bizim kırmızı çizgimizdir. Dolayısıyla kimse Kıbrıs’ın Kuzeyinde Türkiye’ye karşı Kıbrıslı Türklerden düşman yaratmaya kalkmasın. Şunu bilin ki bu yönde algı oluşturmaya çalışanlar ya da Kıbrıslı Türkleri böyle lanse etmeye çalışanlar kendi kişisel ikballeri için böyle bir yola başvuruyorlar. Dolayısıyla Türkiye’yi yönetenlerin bunu anlamasını bekliyoruz.

Biz Kıbrıslı Türkler asırlardır bu Adadayız.

Bu topraklar bizim yurdumuz, vatanımızdır.

Kökümüz de burada, geleceğimiz de.

Var mı bunun ötesi berisi?

Yok.

Hoş bunun anlaşılmayacak bir tarafı da yok.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu