KıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Ralli Çeliker’lerin, Hazine Avı Öztürk’lerin

KTKOD'un organize ettiği Near East Bank 2023 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’nda sezon tamamlandı

NEAR EAST BANK KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ YAPILDI:
Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği’nin (KTKOD) organize ettiği Near East Bank 2023 Klasik Otomobil Ralli Şampiyonası’nda sezon tamamlandı. Sezonun, en büyük rallisi ve bu yılın 7’nci etkinliği “Near East Bank Klasik Otomobil Rallisi” adıyla 2-3 Aralık 2023 tarihleri arasında 2 günlük programla yapıldı.

İLK GÜN 6 ETAPLIK RALLİ, İKİNCİ GÜN HAZİNE AVI YAPILDI:
İlk gün; Dilekkaya, Erdemli, Yiğitler, Akdoğan, Köprülü, Çayönü ve Güvercinlik parkurunda geçilen 3 sabit hız testinin (SHT) ardından Gazimağusa’da verilen öğlen arasının ardından Tuzla, Mormenekşe, Muratağa, Akova, Sınırüstü ve Ötüken parkurunda yine 3 SHT geçilerek toplam 180 kilometrelik parkur tamamlandı. İkinci gün klasik severler bu kez Hazine avı yaptılar. Gazimağusa TMK, İkiz Kiliseler, Mormenekşe Enginar Çemberi, Salamis Harabeleri, St. Barnabas Kilisesi ve Yeniboğaziçi YDK’nın kontrol noktası olduğu Hazine avında Kıbrıs’a özgü genel kültür soruları soruldu. Sorulara, en çok doğru yanıt verenlerin kat sayılarıyla aldıkları puanlara göre sıralandığı organizasyonda ilk 3 ekip belirlendi.

RALLİDE ÇELİKER, HAZİNE AVINDA ÖZTÜRK ÇİFTİ BİRİNCİ
Zorlu ve uzun rallinin ardından Mercedes SL350 araçlarıyla yarışan Salih-Yonca Çeliker çifti birinci olmayı başardı. İkinci VW Beetle araçlarıyla İsmet-Ayşe Tufan çifti olurken, üçüncü Mercedes SL350 araçlarıyla yarışan Ali-Pembe Kelebek çifti oldu. Hazine avında ise en yüksek puanı alarak Cavit-Deniz Öztürk ikilisi birinci olmayı başardı. İkinci İlker-Nalan Canpolat ikilisi olurken, 3 ekip topladıkları puanlarla üçüncü oldular. Ali-Sultan Kelebek, Hüseyin Bıçak-Sibel Ersel ve Mustafa Ar-Rana Fırıncıoğluları üçüncü olan ekipler oldu. Yarışların sonunda ödül töreni Mimoza Beach Hotel’de yapıldı. Dereceye girenlere kuplarını dernek başkanı Gökhan Necipoğlu, şampiyona ve yarış sponsoru Near East Bank Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Samancoğlu, Mimoza Beach Hotel Genel Müdürü Yayın Dalgıç, Organizasyon komitesi ve KTKOD Yönetim Kurulu üyeleri takdim etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu