KıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Ralli Sprintte Zafer Haskasap’ın

“Mesarya Belediyesi 7.Sinde Ralli Sprint” adıyla yapılan yarışı kazanan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi Basel Holding 2023 Ralli Sprint Şampiyonu oldu

7.SİNDE RALLİ SPRİNT YARIŞI YAPILDI:
Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve ana sponsorluğunu Basel Holding’in üstlendiği 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli ve Sprint Şampiyonası önceki gün yapılan yarışla devam etti. “Mesarya Belediyesi 7.Sinde Ralli Sprint” adıyla yapılan yarışı kazanan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi Basel Holding 2023 Ralli Sprint Şampiyonu oldu

 RALLİ SPRİNT ŞAMPİYONU HASKASAP- MULLA İKİLİSİ:
Bu sezon Ralli Şampiyonası öncesi 3 yarış olarak planlanan Ralli Sprint Şampiyonası 7. Sinde Ralli Sprint yarışı ile tamamlandı. Sezon başından beri olduğu gibi bu yarışa da ilgi büyük oldu ve 22 ekip kayıt yaptırdı. Şampiyonanın zirvesinde yer alan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi, İnönü’de hazırlanan ve üç kez geçilen etapta en iyi dereceyi yaparak birinci olmayı başardı. Drift NEU Racing Team adına Skoda Fabia R5 ile yarışan ekip, elde ettikleri 5 dakika 2,543 saniyelik derece ile günün birincisi olarak Basel Holding 2023 Ralli Sprint şampiyonluklarını da ilan etmeyi başardılar.

PODYUMU TAMAMLAYANLAR:
Yarış öncesi şampiyonanın ikinci basamağında yer alan, Goodyear Racing Team ekibi, Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi mekanik bir sorun yaşayarak derece elde edemedi. Bilgimer Rally Team ekibi Selen Bilgimer-Ali Burhan ikilisi ise Ralli Sprint şampiyonasında istikrarlı sonuçlar elde etmeye devam etti ve yarışı ikinci sırada tamamladı. Günün üçüncüsü ise Stage Cars Rally Team’den Barış Kalfaoğlu-Ahmet Özerdem ikilisi oldu.

SINIFLARDA DA ÇEKİŞME YAŞANDI
Basel Holding 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’na da 0.5 katsayı üzerinden puan veren yarışın Sınıf 2 birincisi yine Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi oldu. Sınıf 1’de birinci Selen Bilgimer-Ali Burhan Sevil ikilisi, Sınıf N’de birinci Barış Kalfaoğlu-Ahmet Özerdem ikilisi, Sınıf R’de Hasan Yiğittürk-Asaf Yiğittürk ikilisi, Sınıf 3’te ise Karaduman Rally Team’den Özhan Karaduman-Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi, Kadın Co-Pilotlarda Zeliha Güllü, Gençlerde ise Asaf Yiğittürk birinci oldu. Yarış sonunda ödül Töreni İnönü Köy Meydanı’nda yapıldı. Dereceye girenlere kupalarını Mesarya Belediyesi adına Muhtar Mehmet Debreli, KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ve Organizasyon Komitesi üyeleri takdim etti.

  

Diğer Haberler

Başa dön tuşu