GenelKıbrısManşetSpor

Ralliciler Cumhuriyet için yarıştı

Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü’nün (KKRK) organize ettiği 2021 Kuzey Kıbrıs Sprint Ralli Şampiyonası'nın ikinci yarışı, Cumhuriyet Şöleni kapsamında KKTC Gençlik Dairesi Müdürlüğü sponsorluğunda “Cumhuriyet Sprint Rallisi” adıyla yapıldı.

SPRİNT RALLİ DE CUMHURİYET HEYECANI YAŞANDI

Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü’nün (KKRK) organize ettiği 2021 Kuzey Kıbrıs Sprint Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı, Cumhuriyet Şöleni kapsamında KKTC Gençlik Dairesi Müdürlüğü sponsorluğunda “Cumhuriyet Sprint Rallisi” adıyla yapıldı. Yarış, Hamitköy Çevre yolu üzerinde hazırlanan yaklaşık 7,5 kilometrelik etapta gerçekleşti. Yarış sonunda ödül töreni Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi’nde yapılırken dereceye girenlere kupaları Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren, Kuzey Kıbrıs Ralli Kulübü Başkanı Niyazi Tekindor, Asbaşkan Gizem Öke ve Yarış Direktörü Akan Keskiner takdim etti.

ZAFER ENVER HASKASAP-HALİL MULLA’NIN

Toplam 13 ekibin start aldığı rallide yarışçılar etabı biri deneme olmak üzere üçer kez geçtiler ve elde ettikleri en iyi etap derecesine göre sıralandılar. Genel klasmanda iki etapta da en iyi dereceyi elde eden Drift NEU Racing Team adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi rallinin birincisi olmayı başardılar. MRB Racing Team adına Hyundai i20 R5 ile yarışan Rauf Denktaş-Mehmet Mişon ikilisi iki etapta da az farkla ikinci sırada yer alırken, Mitsubishi Lanver Evo 9 ile yarışan Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi üçüncü olmayı başararak podyuma çıkan son ekip oldular.

SINIFLARDA DERECEYE GİRENLER

Genel klasmanda ilk iki sırayı alan iki ekip Sınıf 2’de de ilk iki sırada yer alırken, üçüncü olan Bozalanlar-Odun ikilisi Sınıf N birincisi oldular. Onları genel klasmanda sadece 0.9 saniye farkla dördüncü olan ekip, Mehmet Karaoğlan-Mehmet Coşar ikilisi takip etti ve Sınıf N ikincisi oldular. Sınıf N’de podyumu Mehmetali Yavaşoğlu-Mahmut Baran ikilisi tamamladı. Sınıf 1 birincisi Vural Vurur-Gökhan Bolatcıoğlu ikilisi olurken, ikinciliği Kerim Hacımevlüt-Özcan Kahvecioğlu ikilisi elde etti. Sami Doğan-Serdar Bilgimer ikilisi Sınıf R birincilik kupasını almaya hak kazanırken, Sınıf H birincilik kupasını Bahadır Gülok-Özeş Gülok ikilisi ve Sınıf T birincilik kupasını Sander Kahveciler-Eser Sulo ikilisi aldı. Sınıf 3’te ise Özhan Karaduman-Serdar Kumru ikilisi birinci oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu