KıbrısManşetMotor SporlarıSpor

Rallide sezon finali

Basel Holding’in ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK), organize ettiği 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın sekizinci ve final yarışı Near East Bank ve Çağkan Yapı sponsorluğunda 16-17 Aralık tarihleri arasında yapılıyor

HAFTA SONU RALLİ HEYECANI:
Basel Holding’in ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK), organize ettiği 2023 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın sekizinci ve final yarışı Near East Bank ve Çağkan Yapı sponsorluğunda 16-17 Aralık tarihleri arasında yapılıyor.

İLK GÜN 3 ETAP GEÇİLECEK
Near East Bank ve Çağkan Yapı Rallisi’nin seremoni startı ve ödül töreni Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan İkas Süpermarket’te yapılacak. 16 Aralık Cumartesi sabahı saat 09.00’da yapılacak açılışın ardından ekipler 09.50’den itibaren; Meriç-Aslanköy arası, Meriç-Ercan arası ve Meriç-Balıkesir arası 3 etabı ikişer kez geçecekler.

YDÜ İÇERİSİNDE RALLİ ŞOV YAPILACAK
Yarışta 17 Aralık Pazar günü Alayköy Sanayi Bölgesi ile Hipodrom arasında hazırlanan etap iki kez geçilecek. Güne 09.00’dan itibaren servis alarak başlayacak olan ekipler takribi 09.30-11.00 arası Alayköy bölgesinde olacaklar. Ardından YDÜ Kampüsü içerisinde kapalı park yapılacak ve İkas Seyirci Özel Etabı ile Günsel Seyirci Özel Etabı için hazırlıklar yapılacak. YDÜ içerisinde hazırlanacak iki seyirci özel etabı 13.00’ten itibaren Drift, Tırmanma ve Time Attack araçlarının da gösterisine sahne olacak. Ardından 14.00 ve 15.00’de ralli pilotları iki seyirci özel etabını geçecekler.

 TOPLAM 33 EKİP YARIŞACAK
Şampiyon Melekler Ralli Kupası’na da puan verecek olan sezonun final yarışının kayıt işlemleri tamamlandı. Ralli de toplam 17 ekip mücadele edecek. Yakın Doğu Üniversitesi içerisinde geçilecek seyirci özel etaplarında ise Drift, Tırmanma ve Time Attack araçlarının da gösteri sürüşü yapmasıyla toplam 33 ekip start alacak.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu