GenelKıbrısManşet

“Raporu sorduğumda o iğrenç ellerini kafasına gömdü”

Sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı hayal ederken doktor hatası nedeniyle bebekleri birçok sıkıntıyla dünyaya gelen Boransel çifti hukuk mücadelelerini başlattı.

Sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı hayal ederken doktor hatası nedeniyle bebekleri birçok sıkıntıyla dünyaya gelen Boransel çifti hukuk mücadelelerini başlattı.  ‘Biz yandık başkaları yanmasın diyerek 11 Eylül’de eylem düzenleyecek Baba Mert Boransel’in eylemi duyurmasının ardından aynı doktor tarafından muayene edilen ve bebeklerini kaybeden başka bir ailede GIYNIK’a ulaştı.

2018’in Mayıs ayında 21 haftalık doğum gerçekleştiren acılı bir anne, Boransel çiftinin yaşadıklarının ardından GIYNIK Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Çocuklarında dandy walker sendromu ve yan sendromlar olduğu için hamileliğini sonlandırmak zorunda kalan anne,  21 hafta boyunca doktoru tarafından hiçbir konuda uyarılmadığını, hatta kendisine iyi bir hamilelik süreci geçirdiğini söylemesi üzerine doktoruna güvendiğini söyledi.

 

“Çocuğumuzda dandy walker sendromu olduğunu biz rapordan öğrendik. 21 haftalık hamileliğim boyunca doktor hamileliğimin hep iyi geçtiğini söyledi.  Hamileliğimde çok istifra ederdim. Bana ‘Gerekirse çubuk krakerle besleneceksin’ dedi.  Onun için kusmamam önemliydi.  Mayıs 2018’de regl sancısına benzer sancılarım olmaya başladı. Bana ‘gaz sancısıdır, üşüttün kendini sıcak tut’ dedi.  Sancım günlerce sürdü.  Apandisit ameliyatı olup olmadığımı sordu ve acile çağırdı. Ertesi hafta detaylı muayeneye gittiğimde ‘Çok iyi çocuk hareketli, hiçbir sıkıntınız yok’ dedi.  Raporu incelediğimizde dandy walker varyant ve tavşan dudak yazıyor. Sorduğumuzda ise o iğrenç ellerini kafasına gömdü. O görüntüyü asla unutmayacağım. Başka bir doktora gittik. Meğer onların fark edemedikleri başka semptomlarda varmış. Kalpteki aort damarı yanlış yere bağlı, omuriliği yarıda kesilip devam ediyordu.  Hamileliği sonlandırmak için normal doğuma girdim. Çocuğum doğduğunda 11 parmaktı. Cinsiyetini kız söylemişti çocuğumuzun cinsiyeti bile oluşmamış. Evden üç kişi çıktık geri iki kişi geldik” diyerek yaşadığı acı dolu günleri anlattı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu