EğitimKıbrısManşet

Rauf Denktaş Üniversitesi’nin Avrupa standartlarında kaliteli bir eğitim verdiği tescil edildi

Rauf Denktaş Üniversitesi (RDÜ) henüz 2. Yılında Almanya’nın önde gelen saygın akreditasyon kuruluşlarından Foundation for International Business Administration Accreditation’ın (FIBAA) denetim sürecini başarı ile tamamladı ve 5 yıl süre ile şartsız akreditasyon aldı

Rauf Denktaş Üniversitesi (RDÜ) henüz 2. Yılında Almanya’nın önde gelen saygın akreditasyon kuruluşlarından Foundation for International Business Administration Accreditation’ın (FIBAA) denetim sürecini başarı ile tamamladı ve 5 yıl süre ile şartsız akreditasyon aldı.

FIBA’nın Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirmiş olduğu akreditasyon süreçlerinde ilk kez bir üniversite şartsız ve 5 yıl süre ile bir akreditasyon aldı. Böylece RDÜ’nün sağlam temeller üzerinde kurulduğu ve Avrupa standartlarında kaliteli bir eğitim verdiği tescil edildi.

FIBAA Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından Türkiye’de denetleme yapmakla yetkilendirilen 3 uluslararası akreditasyon kurumundan bir tanesidir.

RDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak elde edilen başarının rasgele olmadığını, 3 yıllık planlı ve programlı bir hazırlığın, fedakarca çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.

DENKTAŞ: AKADEMİK KADROMUZU TEBRİK EDERİM

Rauf Denktaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rauf Denktaş, “Yoğun bir çalışmanın ardından üniversitemiz Uluslar arası bir akreditasyon daha almıştır. Ülke yüksek öğretiminin kaliteli ve dünya standartlarında bir eğitim vermesi için gerekli olan akreditasyonların başarı İle geçilmesi büyük önem arz etmektedir. Başta sayın rektörümüz Hasan Ali Bıçak olmak üzere tüm akademik kadromuzu tebrik eder başarılarının devamını dilerim” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu