GenelKıbrısManşet

Reçete vurgunu büyüyor

Reçete vurgunu soruşturması kapsamında tutuklu sayısı dün akşam itibariyle 13’e yükselirken, soruşturma derinleştikçe bu sayının artacağı vurgulanıyor

Reçete vurgunu soruşturması kapsamında tutuklu sayısı dün akşam itibariyle 13’e yükselirken, soruşturma derinleştikçe bu sayının artacağı vurgulanıyor

“NEREYE KADAR GİDERSE, UCU KİME DOKUNURSA”

Reçete vurgunu soruşturması kapsamında geçtiğimiz gün tutuklanan 2 doktor ve 2 eczacının ardından, dün de Doktor Güven Erkal ile eczacı Gülten Veli Aner tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar aleyhinde soruşturma maksatlı 2 günlük tutukluluk emri temin edilirken, toplumda infial yaratan ‘reçete vurgunu’ olayında tutuklu sayısının önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun “Nereye kadar giderse gitsin, ucu kime dokunursa dokunsun bu işin sonuna kadar gidileceği” yönündeki açıklaması, hükümet üzerinde bir baskı oluştururken, kamuoyunda ise önemli bir beklenti yaratmıştı.

AKIBETİ BELİRSİZ 6 REÇETE

Özel Soruşturma Biriminde görevli polis çavuşu Mehmet Manaş, mahkemede meseleyle ilgili detayları aktarırken, usulsüz reçete vurgunu olayı ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında; Cihangir’de faaliyet gösteren Gülten Veli Eczanesi’nin sosyal sigortalara göndermiş olduğu 6 reçetede yazılan ilaçların hastalar tarafından alınmadığının belirlendiğini dile getirdi. Reçetelerin Doktor Güven Erkal tarafından yazıldığını belirten polis, 2023 yılı ağustos ayına ait olan reçetelerin emare alındığını belirtti. Polis, zanlı Aner’in eczanesinde arama yapıldığını, birtakım reçeteler bulduklarını ve elektronik cihazlara el koyduklarını dile getirdi. Zanlı Aner’in gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, soruşturmanın devam ettiğini, 6 reçeteye yazılan ilaçların kim veya kimler tarafından alındığını araştıracaklarını belirtti. Emare olarak alınan reçetelerin yanı sıra zanlıların elektronik eşyalarının da inceleneceğini kaydeden polis, mesele ile ilgili 4 kişinin daha tutuklu olduğunu hatırlatarak, zanlılar aleyhinde soruşturma maksatlı 2 günlük tutukluluk süresi talep etti.

7 YENİ TUTUKLAMA DAHA

Öte yandan, dün akşam Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, ‘reçete vurgunu’ olayı ile ilgili polis tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, iki doktor ve iki eczacı ile başka şahıslar adına düzenlenmiş reçetelere sahte imza attığı tespit edilen üç vatandaş olmak üzere toplamda 7 kişinin daha tutuklandığı belirtilirken, soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı sayısı 13 kişiye yükseldiği kaydedildi. 7 zanlının bugün sabah mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu