EkonomiGenelKıbrısManşetTürkiye

Redif: Stratejik hamleler ile kurumun belini doğrulttuk 

Cypfruvex işletmecilik LTD. Genel Müdürü Cemal Redif, bazı ülkelerin bazı narenciye ürünü taleplerinin olduğunu belirtirken, bu taleplerin Türkiye ile Mersin kapısına takıldığını ifade etti. 

Cypfruvex işletmecilik LTD. Genel Müdürü Cemal Redif, bazı ülkelerin bazı narenciye ürünü taleplerinin olduğunu belirtirken, bu taleplerin Türkiye ile Mersin kapısına takıldığını ifade etti. 

Genel Müdür Redif, pandemi sürecinden tüm sektörler gibi tarım ve narenciyenin de etkilendiğini aktarırken, stratejik hamlelerle kurumun belinin doğrulttuğunu bildirdi. 

Pandemi döneminde soğuk depolarda korunan narenciye ürünlerinin Türkiye, Irak ve iç pazara satıldığını aktaran Redif, Rusya pazarının ise dolaylı narenciye pazarları arasında olduğunu bildirdi. 

Öte yandan Cemal Redif, narenciye kalemlerinden bazı ülkelerin bazı talepleri olduğunu ancak bunun Türkiye’de Mersin kapısına takıldığını da anlattı. 

Cypfruvex İşletmecilik LTD. Genel Müdürü Cemal Redif şu ifadeleri kullandı: 

“Mayıs ayında değerlendirilemeyen ürünleri, dalında (rekoltenin tamamı 115 bin ton) bırakmadan aldık. Pandemi ile kapanma ile pazara gitse bile zarar uğratacağı için soğuk depolarda beklettik. Şimdi Türkiye, Irak ve iç pazara gönderiyoruz. Rusya hitap ettiğimiz en büyük Pazar… İngiltere’ye satmak şimdilik zarar bir konu… Mesela Mısır ile gümrükler sıfırlandı. Çünkü Brexit sonrası yaptıkları anlaşmalarla maliyetlerle baş etmek mümkün değil şimdilik. 

İsmini vermeyeyim: bir ülke limon talebinde bulundu bizden… Ama Türkiye ile Mersin kapısını kullanamıyoruz mevzuatlardan kaynaklı. Çünkü sorunlar var. Yeşil Hat Tüzüğü var, o zaman da ihracat teşvik primleri alınamıyor. Pazarlamadaki sıkıntılar böylesi diplomatik ilişkilere de takılıyor. Mesela Hong Kong da bizden mal istiyor ama fonlama zararı nedeniyle astarı yüzünden pahalı oluyor. Japonya beyaz greyfurt istiyor yine mesela… Hadi satalım. Burada yükleyip mersine götürüp lojistik takip etmek… Mısır ile nasıl rekabet edilecek? Üreticilerimiz elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. 

Özel sektör paydaşlarımızla birlikte yapıyoruz bunları… Bizim yapmaya çalıştığımız ana misyon denge unsuru olabilmektir hem ihracatçımıza hem üreticimize. Yüzde yüz yapılabilir demek mümkün değil. Hem alıcı hem satıcıyı memnun edebilmek mucizedir. İki taraf da kızıyorsa iki taraf da memnunsa doğru iş yapılmış demektir. Biz bu dengede alıyoruz bu eleştirileri ki demek işimizi doğru yapıyoruz. Hükümetimizin izlediği politikalar önemli… Biz bunar ışığında görevimizi yapıyoruz.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu