GenelKıbrısManşetSpor

Rekor son

2021 Kuzey Kıbrıs Drag Yarışları Şampiyonası’nın son ayağı olan ve Akıncılar Tünel Yolu’nda son kez yapılan Drag yarışında yarışmacı rekoru, seyirci rekoru ve pist rekoru kırıldı.

SON DRAG YARIŞI REKORLARA SAHNE OLDU

Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği’nin (KKDSOD) organize ettiği 2021 Kuzey Kıbrıs Drag Yarışları Şampiyonası’nın üçüncü ve son ayağı olan “Mobile Link Cep Shop Drag Yarışı” geçtiğimiz hafta sonu Akıncılar Tünel Yolu’nda yapıldı. Yeni havalimanının yakın zamanda açılacak olmasıyla Akıncılar Tünel Yolu’nda son kez yapılan Drag yarışında katılımcı rekoru ve seyirci rekoru kırıldı.

BİNLERCE SEYİRCİ ÖNÜNDE MÜTHİŞ YARIŞ

İki günlük programla organize edilen yarışın ilk gününde toplam 73 yarışçı piste çıkarak derece elde etti ve saniye bazında 7 sınıf oluşturularak eşleşmeler belirlendi. İkinci gün de ise binlerce seyirci önünde ikili çıkışlarla rakiplerini tek tek eleyen yarışçılar arasında tüm sınıflarda dereceye girenler belirlendi. Organizaysona Güney Kıbrıs’tan yarışmacılar da mücadele etti.

DENNER’DEN REKORLU ZAFER

Deniz Denner bir kez daha 9.651 saniyelik derecesiyle kendisine ait otomobil pist rekorunu kırarken, 9 saniye sınıfının da birincisi oldu. 10 saniye sınıfında Ahmet Esendağlı, 11 saniye sınıfında Ömer İlhan Sayar, 12 saniye sınıfında Denktaş Zurnacı, 13 saniye sınıfında Ali Çıdan, 14 saniye sınıfında Serdar Uyar ve 15 saniye sınıfında Batuhan Kumcul birinciliği elde etti. Kadın yarışşmacılardan Ülkü Erçoban 13 saniye sınıfında finalde yarışacak ikinci oldu ve takdir topladı. Yarış sonunda pistte düzenlenen ödül töreni ile dereceye girenlere kupaları takdim edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu