GenelKıbrısManşet

Res – Bir Başkanı Kayım: Ekonomik olarak toparlanmak zorundayız

Res-Bir Başkanı Salih Kayım katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu.

 

Ali Pilli’nin Sağlık Bakanlığı görevinde iken vakaları sıfırlama yönünde bir çabası olduğunu ancak Üstel yönetiminin vakaları sıfırlama yönünde değil salgınla birlikte ekonomiyi de yürütme anlayışında olduklarını aktaran  Restorancılar Birliği taleplerini bu çerçevede ilettiklerini ifade etti.

Esnaf ve işletmecilerin artık bıktığını ifade eden Kayım, “Ekonomik hayata dönmemiz gerekiyor. Bu konuda da hem kolluk kuvvetlerine hem halkımıza hem de işletmelere büyük görevler düşüyor’ dedi. İş yerlerinin yüksek oranda pandemi kurallarına uyduğunu ifade eden Kayım, uymayanlara da uyarı mesajlarını sürekli ilettiklerini ifade etti.

“KAPALI YAŞAMAK KONTROLSÜZ KAÇAK ŞEYLERE İTİYOR”

Kayım, “Kolluk kuvvetleri daha çok sahada olursa sağlığımızı koruyarak ekonomimizi de yürütebileceğimize inanıyoruz. Hepimiz bıkmış usanmış durumdayız bu şekilde kapalı yaşamak kontrolsüz kaçak şeylere itiyor” diyerek son günlerde yapılan parti baskınlarını işaret etti. Diğer yandan açık kalma sürelerinin kısıtlı olduğunu ve bu nedenle de yığılmaların olduğunu belirten Kayım, bunun koronavirüsü daha tehlikeli bir boyutlara taşıyacağının altını çizdi.

Kayım, “Covid-19’la daha uzunca bir süre yaşamaya devam edeceğiz en azından ekonomik olarak toparlanmak zorundayız. Rum tarafını da örnek gösterdik onlar bizden daha geç açıldılar ama açılımı tüm haftaya yaydılar 11’e kadar da serbest bıraktılar böylece yığılmalarında önüne geçtiler. Zamanı daraltıyoruz diye yığılmalar oluyor. Daha uzun saatler açık olsa insanlar vakti olduğu için ona göre hareket edecek ve bence bulaşın daha çok önüne geçeğiz” dedi. Diğer yandan Kayım, “Mayıs’ta turizm açılımı planlanıyorsa bizlerin şimdiden hazırlıklarımızı sağlamamız gerekiyor. Otellerde de restoranlarda yarı kapasite ile personel çalıştırıyor. Gelen turisti esnafla da buluşturacaksak esnafların kadrolarını tamamlaması gerekiyor” ifadelerini de sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu