EkonomiKıbrısManşetSağlık

Res-Bir: Hükümetin kararı aşılanma oranını artırmayacak!

Alınan kararın özellikler işletme sahipleri ve çalışanları çok zora sokacağını vurgulayan Res-Bir, alınan kararın yeniden değerlendirilmesi ve yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini talep etti.

Res-Bir Bakanlar Kurulu’nun PCR ve antijen testleriyle ilgili almış olduğu kararı protesto ederek, yazılı bir basın bildirisi yayınladı.

1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak karar ile Covid-19 hastası ya da temaslılarına, KKTC’deki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilere ve sosyal yardım alan vatandaşlara yapılacak PCR ve antijen testlerinin ücretsiz olacağı; bunlar dışındaki her bireyin ödeme yaparak, PCR ve Antijen testi yaptırabileceğini belirtilmişti.

Alınan kararın özellikler işletme sahipleri ve çalışanları çok zora sokacağını vurgulayan Res-Bir, alınan kararın yeniden değerlendirilmesi ve yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini talep etti.

Res-Bir tarafından yapılan basın açıklaması şu şekildedir:

“KKTC Bakanlar Kurulu,
Lefkoşa

Önerge No: 1325/2021 sayı ve 1.9.2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan genelde tüm işletmelerin özelde ise restorancılık sektörünün iyice belini bükecek olan PCR/Antijen testleri hakkında almış olduğunuz karar kanaatimizce hiçbir dünya ülkesinde eşi benzeri olmayan, virüsün gizlenmesini sağlamaya yarayan, bizleri ekonomik olarak daha da zayıflatan, çalışanların haklarını budayan, zam ve ek külfetlerden daralan sektörümüzü daha da zor duruma düşüreceği malumunuzdur.

Önemle belirtmek isteriz ki; yaklaşık iki senedir zar-zor ayakta kalabilerek getirdiğimiz bu noktaya hem biz işletme sahiplerinden hem de çalışanlarımızdan ücretli ve düzenli aralıklarla yapmayı kararlaştırdığınız PCR/Antijen testlerinin AŞILANMA ORANINI ARTIRMAYACAĞI gibi işyeri sahiplerine maddi olarak mükellefiyeti oldukça fazla diğer bir anlatımla işyerlerini kapatma ve/veya çalışan çıkarma noktasına getireceği kaçınılmazdır.

Tüm dünyada vakaların en erken zamanda teşhis edilip temaslılarının yayılmadan hemen izole altına alınması prensibine tamamen ters olarak almış olduğunuz bu kararı yeni kaoslar meydana gelmeden, yeniden kapanma zarureti ortaya çıkmadan ve DERHAL gözden geçirip geri almanızın şart olduğunu bildiririz.​​​
​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​RES-BİR
Yönetim Kurulu”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu