KıbrısManşet

RES-BİR: Petrol, gaz ve fuel oil fiyatlarının düştüğü durumda neden kayda değer bir indirime gidilmemiştir?

Pandeminin henüz bitmemesinin üzerine eklenen ekonomik krizle boğuşan sektör hükümetten benzin, mazot, gaz ve elektrik fiyatlarında derhal indirime gidilmesini talep etti.

Uluslararası piyasalarda Petrol fiyatlarının düştüğü, gaz fiyatlarının düştüğü ve hatta elektrik üretiminde kullanılan fuel oil’in dahi fiyatlarının düştüğü durumda ülkemizde kayda değer bir indirime gidilmemesine tepki gösteren Restorancılar Birliği hükümete bunun nedenini sordu.

RES-BİR’DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

Restorancılık sektörünün en temel malzeme ve maliyetlerinde yaşanan astronomik artışlar, sektörümüzü her geçen gün daha da olumsuz etkilemektedir. Görünen o dur ki hükümetimiz pandeminin yaralarını henüz sarmamış ve bir de üzerine ekonomik krizle yüzleşmek zorunda kalan sektörleri koruyucu tedbirler almak yerine, benzin, gaz gibi kaynakların fiyatını uluslararası piyasalara endekslemiş durumdadır. En ufak bir fiyat artışında hemen akaryakıta ve gaza zam yapılmaktadır. Peki soruyoruz: Uluslararası piyasalarda Petrol fiyatlarının düştüğü, gaz fiyatlarının düştüğü ve hatta elektrik üretiminde kullanılan fuel oil’in dahi fiyatlarının düştüğü durumda neden kayda değer bir indirime gidilmemiştir? Her geçen gün halk olarak ödemekte daha da zorlandığımız benzin, mazot, gaz ve elektrik fiyatlarında derhal indirime gidilmesini talep ediyoruz.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu