KıbrısManşetSiyasetToplum

“Resmi nüfusun 3 katıyız”

Çatalköy Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, ülke nüfusunun 410 bin olarak açıklanması konusunda değerlendirmelerde bulundu

Çatalköy Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, ülke nüfusunun 410 bin olarak açıklanması konusunda değerlendirmelerde bulundu.

“12 BİN NÜFUSA GÖRE KATKI ALIYORUZ”
Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, merkezi yönetimin, yerel yönetimlere yaptığı katkı paylarının gerçeklikten uzak olduğunu söyledi. Söylenen nüfusla yaşanan nüfus arasında büyük farklar olduğunu belirten Kırok, “12 bin nüfusa göre katkı payı alıyoruz. Ancak bölgedeki su sayaçlarını dikkate aldığımızda nüfusun en az 35 bin olduğu ortada. 145 personelle ancak 12 bin kişiye hizmet verirsiniz, 35 bin kişiye nasıl hizmet verilecek?” diye sordu.

“İMAR KARARI DÜZELTİLMELİ”
Okulların ihtiyaçlarının İngiltere’de olduğu gibi belediyeler tarafından karşılanabileceğini kaydeden Kırok, bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın o okul için ayırdığı kaynağı belediyelere vermesi ve buradan organize edilmesi gerektiğini söyledi. Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla belediyelerin imar yetkisinin kaymakamlıklara verilmesini de eleştiren Kırok, bu hatalı kararın düzeltilmesini istedi.

YARIM KALAN İNŞAATLARA ÖNERİ
Bölgede yarım kalan inşaatlara da dikkat çeken Ceyhun Kırok, “Bu iş bankalar ile devlet arasında çözülsün. Bu evler tamamlanıp, ev sahibi olmayan genç insanlara imkân yaratılabilir. Şu anda kırsal kesim arazileri dağıtılacağı ifade ediliyor. Bu arazileri dağıtmak yerine satıp geliriyle bu yarım kalan evleri tamamlayabiliriz. Bölgedeki beton mezarlığı da bu şekilde ortadan kaldırılabilir” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu