KıbrısManşet

Restorancılar Birliği, hükümetin ekonomi politikası eleştirdi

Restorancılar Birliği tarafından yapılan açıklamada, hükümetin ekonomi politikası eleştirilerek elbirliğiyle iş dünyasının sonunun getirildiği vurgulandı

Restorancılar Birliği tarafından yapılan açıklamada, hükümetin ekonomi politikası eleştirilerek elbirliğiyle iş dünyasının sonunun getirildiği vurgulandı

“Ekonomi politikalarının bu kadar zig zaglar çizdiği bir ülkede iş dünyasının hayatta ve ayakta kalması için mucizeden daha fazlası gerekli”

“ZAM TSUNAMİSİNDEN SAĞ ÇIKMAMIZ İMKANSIZ”… Restorancılar Birliği (Res-Bir) Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada hükümetin ekonomi politikası eleştirilerek dengesiz politikaların yürütüldüğü ve iş dünyasının bu ülkede hayatta ve ayakta kalmasının mucizeden öte bir durum olduğu vurgulandı. Sektörün adeta ‘entübe duruma geldiği’ belirtilen açıklamada, ‘zam tsunamisinden sağ çıkılmasının imkânsız hale geldiği’ ifade edildi.

 

“SEKTÖRÜMÜZÜN SONUNUN GELDİĞİNİN İLANIDIR”… Başbakan Faiz Sucuoğlu tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan indirimlerin yeterli olmasa da bir nefes aldıracağının düşünüldüğü ifade edilirken, elektrik indirimi açıklamasının sadece 1 aylık bir indirimden ibaret olduğuna dair yapılan duyuruyla büyük bir şok yaşandığı vurgulandı. Res-Bir tarafından yapılan açıklamada, “Bu, sektörümüzün sonunun geldiğinin ilanıdır” denildi.


TOPLUMLA DALGA GEÇTİLER… Elektrikte Şubat sonunda açıklanan ve Mart ayında yürürlüğe giren zamlara göre 0-250 KWH arasındaki kullanım miktarına %17.65 oranında, 251-500 KWH arasındaki kullanım miktarına %173,47 oranında, 501-750 KWH arasındaki kullanım miktarına %198,79 oranında ve 751 KWH ve üstü kullanım miktarına da %229,18 oranında fahiş zamlar yapılmıştı. Söz konusu zamlar Mart faturalarına yansırken, ikiye üçe katlanan faturalar iş dünyasından işçisine tüm kesimler ayağa kalkmıştı. Ortaya çıkan tepkileri göre Başbakan Sucuoğlu ve diğer hükümet yetkilileri vatandaşa “indirim” söz vermesine rağmen, KKTC-TC mali protokolü için Ankara’ya giden hükümet ortakları, bu sözden cayarak, “zammı sadece bir ay öteledi.” Başka deyişle astronomik oranlı zamlar Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu