KıbrısManşetToplum

Restorancılar Birliği’nden Çalışma Bakanlığı’na çağrı

Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (RES-BİR), her yaz sezonu yaşanan personel sorunun yeni hotellerin açılması ile tekrardan bu sefer daha da derinden yaşanıldığını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Restorancılar Birliği (RES-BİR), her yaz sezonu yaşanan personel sorunun yeni hotellerin açılması ile tekrardan bu sefer daha da derinden yaşanıldığını belirtti.

Birlikten yapılan açıklamada, Çalışma Bakanlığının almış olduğu, “Turizm sektöründeki artışla birlikte çalışma hayatında yaşanması muhtemel sorunları en aza indirmek ve sektörün çalışmasını sekteye uğratmamak adına bakanlık tarafından 23 Mayıs 2023 tarihinden itibaren Yabancıların Çalışma İzinleri Tüzüğü’nün 30’uncu maddesinin 9’uncu fıkrası uyarınca yapılacak ‘yatay geçişlerin turizm sezonu sonuna kadar durdurulması'” kararının restoranları kapsamadıklarını öğrendiklerini 30 Mayıs Salı günü kendi sektörlerini kapsaması yönünde Bakanlığa yazı yazdıkları belirtildi.

RES-BİR konunun derhal Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirilmesini aksi takdirde restoranlar olarak büyük sıkıntılar yaşayacaklarını ifade etti.

RES-BİR’den yapılan açıklama şu şekilde:

“RES-BİR olarak her yaz sezonunda yaşadığımız personel sorununu bu yıl yeni hotel işletmelerinin açılması ile daha da derinden yaşamaktayız.

Çalışma Bakanlığının ÇSB.0.00-004/02-23/E.6398 SAYILI 22/02/2023 TARİHLİ kararı sektörümüz tarafından büyük bir beğeni ve takdirle karşılanmıştır. RES-BİR 46 / 2008 nolu yasa tahtında kurulmuş bir birlik olup turizm işletmesi konumundadır. Ancak yapmış olduğumuz araştırmada bu kararın restoranları kapsamadığını öğrenmiş ve 30.05.2023 tarihinde sektörümüzü kapsaması yönünde yazımızı Çalışma Bakanlığına iletmiş bulunmaktayız.

Konunun Bakanlar Kurulu gündemine derhal gelmesini ve gereğinin çok kısa bir süre içerisinde yapılması talep ederiz. Aksi takdirde büyük emeklerle yetiştirdiğimiz elemanlarımız Casino hotellerine kaptıracak ve Restorant sektörü büyük bir personel sıkıntısı yaşayacaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu