KıbrısManşet

Restoranların dış mekanları hizmete açıldı

Bakanlar Kurulu 5 Mart’ta aldığı kararla bugünden itibaren restoran ve cafeler açık alanlarında hizmet verebiliyor.

Restoranlar son iki günde hummalı bir çalışma ile mekanlarını hazırladı ve müşterilerini bekliyor. İç mekanlara müşteri alınması ise yasak. Ancak Restorancılar Birliği iç mekanda da Sağlık Bakanlığı’na Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun belirleyeceği kriterler çerçevesinde açılım istiyor.

Henüz böyle bir karar üretilmedi ancak özellikle açık alanı bulunmayan restoran cafelerin bu beklentisi devam ediyor.

Açılım öncesinde restoran ve cafelerdeki tüm çalışanların PCR testleri yapılması istenmiş ve ücretsiz test merkezleri oluşturulmuştu

Cumartesi- Pazar kapalı
Bu arada Bakanlar Kurulu’nun korona virüs tedbirleri çerçevesinde hafta arası gece 21.00’den sabah 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Cuma geceleri saat 21.00 ile Pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar temel ihtiyaçların karşılanması haricinde sokağa çıkmak yasak.

13 Mart Cumartesi, market, fırın, kasap, manav, benzin istasyonu, eczaneler, tarım, hayvancılık ve bunlara bağlı sanayi işletmeleri dışında zorunlu ihtiyaçlar dışında kalan tüm işletmeler kapalı olmaya devam edecek. Pazar günü ise sadece eczane, fırın, hayvancılık ve tarım işletmeleri açık olacak. Bakanlar Kurulu’nca kapalı olduğu ilan edilen; tiyatro ve sinema salonları, gösteri merkezleri, konser salonları, nişan-düğün salonları, doğum günü, mevlitler, casinolar, bar, meyhane, taverna, kahvehane-kıraathane, kafeterya, nargile cafe ve salonları, internet cafe, her türlü oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, lokaller, yüzme havuzları, masaj salonları, spa, kapalı spor salonları, açık büfe hizmet veren lokantalar, bet ofisleri, gece kulüpleri, club, hamam, saunalar dışındaki tüm işletmeler ise hizmet vermeye devam edecek. Lefke- Güzelyurt -Gazimağusa ve İskele’de enfeksiyon oranının Lefkoşa ve Girne’ye oranla çok daha düşük seyretmesi nedeniyle Lefkoşa ve Girne’den diğer ilçelere geçişler ilçe emniyet kurullarının denetiminde olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu