ManşetSiyasetToplumTürkiye

Reuters: “Seçim için öne çıkan tarih belli, slogan değişti”

Birleşik Krallık merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan hükümet yetkilileri, seçimlerin 18 Haziran'da yapılma ihtimalinin öne çıktığını ve sloganın 'Türkiye'yi birlikte inşa ediyoruz' şeklinde olacağını ifade etti

Birleşik Krallık merkezli uluslararası haber ajansı Reuters, AKP‘de seçim tarihi için 18 Haziran’ın ağırlık kazandığını ve partinin daha önce “Yeter, söz milletindir” olarak belirlenen sloganın yerini “Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz” sloganın alacağını yazdı.

Maraş merkezli depremlerin ardından enkaz kaldırma çalışmaları ve cenazelerin toprağa verilmesi devam ederken, siyasette seçim tarihi tartışmaları da sürüyor. Son olarak AKP’nin kurucularından Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi talebinde bulunmuş, muhalefet ise öneriye karşı çıkarak seçimlerin zamanında yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

Reuters‘a konuşan AKP’den üst düzey bir yetkili, “Seçim tarihinin ertelenmesi görüşü yerine seçimin zamanında yer alması görüşü öne çıkmış durumda” dedi.

“Şu anda 18 Haziran’da seçimin yapılması görüşü ağırlık kazandı” diyen yetkili, “Bu konuda detaylı değerlendirmeler yapıldı. Depremzedelere yönelik inşaat çalışmaları da başlıyor. Kaybedilecek zaman yok” ifadelerini kullandı.

Seçim tarihi konusunda 18 Haziran ön planda

Bir hükümet yetkilisi ise, seçim için AKP Genel Başkanı ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşeceğini belirterek, iki parti arasında bazı temaslar olduğunu, nihai kararın liderler tarafından verileceğini ifade etti.

“Seçim için daha önce açıklanan 14 Mayıs, normal tarih olan 18 Haziran ve kasım ayına ertelenmesi gibi alternatifler üzerinde duruluyordu” diyen yetkili, şunları kaydetti:

“Ancak gelinen noktada daha çok seçimlerin 18 Haziran’da yapılması yaklaşımı daha öne çıkmış durumda… 18 Haziran’da seçim konusunda mutabakat sağlanması büyük olasılık.”

Seçim sloganı değişiyor: Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz

Reuters’a konuşan bir başka hükümet yetkilisi ise, AKP’de seçim sloganının değişeceğini ifade etti.

“Kayıplar çok ağır ancak o tarihe kadar en azından fiziki olarak bile olsa bir miktar depremin izlerinin silinip insanların oturabileceklerini görecekleri inşaatlar yükselmeye başlayacak” diyen yetkili, şöyle devam etti: “Daha önce ‘Yeter söz milletindir’ olarak belirlenen sloganın yerini ‘Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz’ sloganı alacak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu