KıbrısManşetSiyaset

Reynar: Katiller belli, ‘ben katilim’ diye avaz avaz bağırıyor

“Kutlu Adalı cinayetinin katilleri belli, katiller ‘ben katilim’ diye avaz avaz bağırıyor ve biz bu gerçekler içinde boğuluyoruz" diyen Avukat Tacan Reynar, "Kişisel çıkarlarımızı bırakmamız lazım çünkü yaşayabileceğimiz bir yurt kalmadı” dedi

Avukat Tacan Reynar, katıldığı bir programda, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Kutlu Adalı cinayetine ilişkin itiraflarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Kutlu Adalı cinayetinin katilleri belli, katiller ‘ben katilim’ diye avaz avaz bağırıyor ve biz bu gerçekler içinde boğuluyoruz” diyen Avukat Tacan Reynar, “Kişisel çıkarlarımızı bırakmamız lazım çünkü yaşayabileceğimiz bir yurt kalmadı” dedi.

Reynar, “Sedat Peker davanın zaman aşımına uğradığını söyledi. Bizim toplumda soruşturmalarda zaman aşımı yok. Soruşturma göstermelik olarak değil cesurca başlamalı. Umarım yeni Başsavcımız da bunun üzerine gider…” çağrısı yaptı.

“Kaybettiğimiz kendi insanımız. Garantör dediğimiz, güvendiğimiz, kolluk güçlerinin denetimi altında olan, dünyanın en militarize alanında gazetecimiz öldürüldü” ifadelerini kullanan Tacan Reynar, “Bu gazetecimizi Türkiye’den gelen, adına milliyetçilik dedikleri kisvenin altında öldürdüler. Bu hepimizin, her gazetecinin başına gelebilir. Bu sesi cılız bırakmadan yükseltmek lazım. O insanların yalnız bırakılmaması lazım” dedi.

Aksi takdirde dünden bugüne bakarsak bir şey değişmeyeceğini söyleyen Reynar, “Katiller belli, ‘ben katilim’ diye avaz avaz bağırıyorlar ama biz bu gerçeklerin arasında boğuluyoruz” diyerek, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili derhal Başsavcılığın gerekli adımı atarak soruşturma başlatması gerektiğini vurguladı.

“Yargının bağımsızlığı tartışılırken yargının ayakları da düşünülmelidir” diyen Tacan Reynar, “Başsavcılığın tahkikat yapma yetkisi kısıtlıdır. Asıl yetki polistedir. Peki, polis gerçekten serbestçe kendi iradesiyle soruşturma yapabiliyor mu? Geçmiş tecrübelerimizden yapamadıklarını gördük. Yakın geçmişte yaşananları herkes biliyor… Polisin sivile bağlanmadığı bir ortamda gerçek anlamda yargı bağımsızlığından söz edemeyiz. Kişisel çıkarlarımızı bırakmamız lazım çünkü yaşayabileceğimiz bir yurt kalmadı. Sorgulayıcı ve üretken gazetecilere ihtiyaç vardır, toplumun da bu konuda konuşması ve talepkar olması lazım” şeklinde konuştu.

“Bu ülkede siyaset var. En büyük partinin seçimleri nasıl kazandığı gerçeği var. Kimler kimin parasını yemiş, bunlar derin dediğimiz ama apaçık ortada olan konuları göz ardı edip unutmamalıyız. Toplum sorgulamalı ve seçim geldiğinde gerekli cevabı vermelidir” ifadelerini de kullanan Reynar, “Söylenmesi gerekenler söylenmediğinde ülke bataklığa doğru gidecek. Cesur hukukçular ve gazeteciler çoğalmalı, tek ses olmalıyız. Ne kadar çoğalırsak o kadar güçlü oluruz” vurgusu yaptı.

Öte yandan, ülke gerçeklerinden de bahseden Reynar, “Marina yapılması gündemde, Maraş’ın açılması ile ilgili ciddi çalışmalar var. Kıbrıs’ın Kuzey’i için neler tasarlanıyor? Bu konuda artık cesaretimizi toplamalıyız ve sorgulamaya başlamalıyız” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu