DünyaGenelManşet

Rezervasyonlar arttı ancak büyük bir iyileşme yok

İngiltere'de tatil rezervasyonlarının arttığı, ancak büyük bir iyileşme olmadığı kaydedildi

ARTIK ÇOK GEÇ… İngiltere’nin yurt dışı seyahatlerde yeşil listede bulunan ülkelerin sayısını arttırmasının satışları olumlu yönde etkilediği ancak büyük bir iyileşmeyi beraberinde getirmediği açıklandı. Acenteler ise yaz sezonunu kurtarmak için artık çok olduğunu belirtiyor.

GÜNCELLEME SONRASI ‘BÜYÜK TALEP ARTIŞI’ BİLDİRİLMİŞTİ… Geçtiğimiz hafta yapılan seyahat güncellemesinin ardından tur operatörleri rezervasyonlarda büyük artışlar bildirmiş, Jet2 Holidays Balear Adaları rezervasyonlarının yüzde 3 bin, Matla rezervasyonlarının ise yüzde bin 500 arttığını açıklamıştı. Jet2 CEO’su Steve Heapy, insanların rezervasyon için akın ettiğini ifade etmiş, hükümetin kararını ‘doğru yönde atılmış küçük bir adım’ olarak nitelemişti. Saga Holidays, Kuoni, Caribtours, Sandals’, Unique Caribbean Holidays, yeşil listeye eklenmesinin ardından Karayiplere dönük rezervasyon talebinde büyük artış olduğunu duyurdu.

KAFA KARIŞIKLIĞI ARTTI… Advantage Travel Partnership temmuz ayında bir talep artışı olduğunu bildirdi. Ancak zincirin tatil direktörü Kelly Cookes, bunun bir ‘moral artışı’ olduğunu, artışın sektörü bu yaz ayakta tutacak seviyede olmadığını söyledi. Yapılan son seyahat güncellemesinin müşterilerdeki kafa karışıklığını artırdığını ileri süren Cookes, mevcut durumun acentelerin hacimli satış yapmasını zorlaştırdığını savundu.

İNSANLARIN ÇEKİNCELERİ VAR… Haslemere Travel’ın müdürü Gemma Antrobus ise, yaz sezonunu kurtarmak için artık çok geç olduğunu ifade etti. Gemma, ”Biraz satış yaptık ama bu müşterilere ulaşmak için çok zaman harcadık. Kendimi ‘danışman’ gibi hissediyorum.” dedi. The Travel Network Group ise ‘yeşil izleme listesine’ alınan destinasyonlara dönük insanların çekincelerinin olduğunu, rezervasyonların yavaş seyrettiğini ve müşterilerin çok dikkatli davrandığını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu