KıbrısManşetSiyaset

Rica ederim sapla samanı karıştırmayın..

Erenköy ruhu ile 1571 Osmanlının Kıbrıs fethi  tam olarak nerede örtüşüyor? Bağlantı nedir? Hade bu işi organize edenler bunu bilmiyor, Kıbrıs tarihinden bihaberdirler onu da anlayabilirim, lakin koskoca Cumhurbaşkanı da bunu öğrenemez miydi?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi  Sayın Ersin Tatar’ın seçim stratejisini belirleyen ve kampanyasını yürüten ekipler, Sayın Tatar’ın sosyal medya hesapları altına yüzlerce troll desteği oluşturdular.

Bu troller Ersin Beyin doğru, yanlış her paylaşımına destek vermek için organize edildiler, karşıt görüşte olanlara da hakarete varan üsluplar kullanarak mesnetsizce saldırma görevini yerine getirdiler.

O günler haliyle artık geride kaldı diyeceğim ama değil..

Maalesef hala bu böyle devam ediyor.

Dolayısıyla Ersin Bey ne paylaşırsa paylaşsın doğru, yanlış önemli değil hemen trollerin desteğine ilgisine üç beş satırla mazhar oluyor!

Bu da belli ki Ersin Beyi çok mutlu ediyor, dahası da  yanlış yapmaya motive ediyor.

Nitekim  Sayın Cumhurbaşkanı bilgiden yoksun öyle şeyler paylaşıyor ki zaman zaman şaşırmamak elde değil!

Koskoca Cumhurbaşkanı nihayetinde, elbette birçok şeyi de bilmesi gerekmiyor, ama etrafına danışman diye topladığı muhteremler hiç mi kendisini yönlendir miyorlar? Ya da kendisi hiç mi danışmıyor bu insanlara?

Sayın Cumhurbaşkanı göreve geldiği günden bu yana maalesef  çok  gereksiz işleri kendine vazife ediyor ve bunu bulunduğu makamın önemli icraatları olarak görüyor. Ve çoğu zaman paylaşımlarında bariz gözle görülür bilgisizliği ortaya çıkıyor. Elbette üzülüyoruz, sonuçta ülkemizi temsil eden en üst makamın sahibi kendisi..

Önceki gün bir sahil güvenlik botunda  Erenköy’e gittiğini paylaştı Sayın Cumhurbaşkanı, bu ziyaretin gerekçesini de 1571 Kıbrıs’ın Osmanlı tarafından fethi ile Erenköy’ü  ilişkilendirdi ve 1571 adet fidanı dikmek üzere oraya gittiğini belirtti.

Bunu kim organize etti bilmiyorum.

Lakin işin fidan dikme kısmını takdir ediyor ve alkışlıyorum.

Bununla birlikte Erenköy ve 1571 konusunu hala anlamış değilim.

Hoş diyelim ki bunu organize edenler Kıbrıs tarihini yeterince bilmiyorlar ki çoğunlukla bu öyledir, fakat buna rağmen böyle bir icraata giriştiler. Erenköy’e 1571 fidan dikmeye karar verdiler.

Diyelim ki Ersin Bey de Cumhurbaşkanı olarak  Erenköy Direnişi ile ilgili yüzeysel bir bilgiye sahiptir. Bu elbette yadırganacak bir şey değil. Fakat yine diyelim ki bu fidan dikme icraatı içindeki amaç birilerine mesaj verecek olmasıdır.. Elbette bunu da anlıyorum, fakat bilen birilerine danışıp  Erenköy ile 1571’in  alakası nedir diye sormaz mı insan? Üstelik bir Cumhurbaşkanı..

Erenköy ruhu ile 1571 Osmanlının Kıbrıs fethi  tam olarak nerede örtüşüyor? Bağlantı nedir? Hade bu işi organize edenler bunu bilmiyor, Kıbrıs tarihinden bihaberdirler onu da anlayabilirim, lakin koskoca Cumhurbaşkanı da bunu öğrenemez miydi?

Hade bilmez diyelim , etrafında o kadar danışmandan birisine sormaz mıydı?

Bir avuç Kıbrıslı Türk üniversite öğrencisinin balıkçı motorlarıyla Türkiye’den gelerek  Erenköye çıkması ve verdikleri  varoluş mücadelesini 1571 Osmanlı fethi ile  ilişkilendirmeye çalışmak sapla samanı karıştırmaktan başka bir şey değildir..

Hoş kılavuzu karga olanın diye başlayan ve sonu hoş olmayan bir yere varan  atasözümüz var.

Sanırım durum öyle!

Ve Nevruz..

Nevruz çoğunuzun da bildiği üzere  bir Pers geleneğidir..

Eski bir İran takvimine göre yılın ve baharın ilk günü; miladi takvime göre Martın yirmi ikisine rastlayan gün.

İran kaynaklı bir inanışa göre Tanrı’nın evreni ve insanı yarattığı gün.

Ve İranlılar bu günü kutsal bir gün olarak addedip bayram olarak kutluyorlar.

Gün dolayısı ile biz de gerek Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan İranlı dostlarımızı, gerekse İran’da yaşayan dostlarımızı  aradık, kutladık ve iyi bayramlar diledik..

Zira gün onların özüne ait bir bayram.

Şimdi gelin bu günle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın sosyal medya paylaşımına bakalım.

“Türk ulusunun ve halkımızın, baharın habercisi, barış,  kardeşlik,  birlik ve beraberliğin simgesi olan Nevruz Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Nevruz’un  Türk ulusuna, halkımıza ve tüm insanlığa sağlık, huzur, mutluluk ve  ve  bereket getirmesini temenni ediyorum.”

Allah aşkına Nevruz İranlılara ait..

Bayram da onların bayramı.

Ha, İranlıların özelinde bu bayramı gerçek maksadında içselleştiren herkesi kutlarsınız o ayrı.

Bu anlaşılabilir..

Lakin Türk ulusunun bayramı ne yahu?

Bu kadar saptırmaya gerek yok konuyu.

Birilerine yaranmak için her şeyi Türklüğe bağlamaya da gerek yok.

Bu kadar abartı inanın size bile çok fazla Sayın Tatar. Artık bir durun, kim olduğunuza, hangi makama oturduğunuza bir bakın..

Bu ülkenin bir ferdi olarak, bir vatandaşı olarak zatıâlinizden rica ederim, ülkemizi temsil eden bir Cumhurbaşkanı olarak bilgisizliğin bu kadar ayyuka çıkmasına müsaade etmeyin artık.

Sorun, araştırın, kitap okuyun, bilenlere danışın!

Ama lütfen iyice öğrenip öyle fikir sahibi olun..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu