DünyaEkonomiGenelManşet

İşte Rusların turist olarak gidebildiği ülkeler

26 Mayıs itibariyle Rusların ‘turist’ olarak gidebildiği kaç ülke olduğu açıklandı.

Son dönemde Rusya’nın uçuşlara izin verdiği ülkelere yenileri eklense de, verilen izinler sınırlı sayıdaki uçuşları veya tarifeli uçuşları kapsıyor.

RUS TURİSTLERİN GİDEBİLDİĞİ ÜLKELER

Şu aşamada Rus turistlerin pratikte tatil yapabildiği 17 ülke bulunuyor. ATOR’un bülteninde yer alan bilgiye göre bu ülkeler Abhazya, Ermenistan, Beyaz Rusya, Venezuela, Yunanistan, Mısır, Kazakistan, Kırgızistan, Küba, Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri, Seyşeller, Sırbistan, Tacikistan, Özbekistan, Etiyopya ve Meksika.
Ancak bu ülkelerden Yunanistan’a sınırlı sayıda turist götürülebiliyor. Mısır’ın resort bölgelerine dönük direkt uçuşlar henüz başlamadığı için, sadece başkent Kahire üzerinden kıyı bölgelere turist taşınabiliyor.

AŞI OLAN YA DA HASTALIĞI ATLATAN RUSLARDAN PCR İSTEMEYEN ÜLKELER

Öte yandan, şu ana kadar 11 ülke Sputnik V aşısıyla aşılandığına dair elinde sertifika olan Ruslardan PCR testi istemeyeceğini beyan etmiş durumda. Bu ülkeler, Ermenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Güney Kıbrıs, Moldova, Moğolistan, Romanya, Slovenya, Tacikistan ve Hırvatistan. Bu ülkelerin içinden Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Hırvatistan, korona atlattığına dair belgesi olanlardan da PCR testi istemeyeceğini ilan etti.

BEŞ ÜLKEYE DAHA UÇUŞ İZNİ VERDİ

Türkiye’yle uçuşları 1 Haziran’a kadar sınırlayan Rusya, diğer yandan beş ülkeye daha bugünden itibaren uçuşlara izin verdi.

Rusya’dan, İzlanda, Malta, Meksika, Portekiz ve Suudi Arabistan’a uçuşlar başlatıldı. Ayrıca Omsk, Sıktıvkar, Çelyabinsk, Magnitogorsk ve Ulan-Ude şehirlerindeki havalimanlarından yurt dışı uçuşlarına da izin verildi.
Ayrıca Rusya’dan, Güney Kore, Finlandiya ve Japonya’ya tarifeli uçuş sayısını artırıyor. 5 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar olan Türkiye’ye uçuş sınırlamalarının kaldırılıp kaldırılmayacağı ise ay sonuna kadar belli olacak.

Rusya, ” Durumu yerinde incelemek üzere Türkiye’ye heyet yollamaya” karar vermişti. Bir heyet gittiğine dair henüz kamuıyuna yansıyan bir bilgi bulunmuyor. Sektörde genel beklenti, Türkiye’deki vakalardaki düşüş nedeniyle uçuş sınırlamalarının “kademeli olarak” kaldırılacağı, ancak bunun 1 Haziran’da başlamasının zor göründüğü yönünde.

Mart 2020’de Rusya, koronavirüs salgını başladığından dış dünyayla düzenli ve charter seferleri askıya almıştı. Daha sonra yavaş yavaş uçuşlar başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusların diğer ülkelere seyahatine getirilen kısıtlamaların kaldırılması kararının siyasi bir mesele değil, sadece tıbbi bir mesele olduğunu belirtmişti.
Aynı zamanda iç hat yolcu trafiği 2020 yılında yüzde 23 azalarak 56,2 milyon kişiye geriledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu