KıbrısManşet

“Rivelime” yerine “Reampla” verdi

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki eczanede çalışan bir memurun vatandaşa yanlış ilaç verdiği ortaya çıktı.

Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki eczanede çalışan bir memurun vatandaşa yanlış ilaç verdiği ortaya çıktı.

Kıbrıs Postası’nın “Ecza Deposu’nda sağlığı tehlikeye atacak sorumsuzluk” başlığıyla yayınladığı haberde, 65 yaşındaki Multiple Myloma (kemik iliği kanseri) hastası olan ve kemoterapi tedavisi gören Ayşe Cemmedo’ya tedavisini gördüğü “Rivelime” isimli hap yerine meme kanseri tedavisinde kullanılan “Reampla” isimli hap verildiği öğrenilmişti.

Multiple Myloma hastası Cemmedo’ya verilen yanlış hap nedeni ile hem tedavisinin yarım kalmış hem de tüm değerlerinin düşmesine neden olmuştu.

Konuyla ilgili bir skandal da bu kez Lefkoşa Devlet Hastanesi’ndeki eczanede meydana geldi.

Gazeteci Erçin Şahmaran, çocuğunun sürekli kullandığı bir ilacı almak için Lefkoşa Devlet Hastanesi eczanesine gittiğini, kendisine “adı farklı ama muadili” olan bir ilaç verildiğini ancak söz konusu ilacın şeker ilacı olduğunu; çocuktaki sağlık sorunlarının baş göstermesiyle fark ettiklerini açıkladı.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı gönderiyle olayı duyuran Şahmaran, “Kendi çocuğumu kendi ellerimle komaya sokuyordum. Şimdi bunun hesabını kime sorayım. Bu burada kalmayacak” ifadelerini kullandı:

“Sağlık çalışanlarının çabası ve emeğine saygıdan dolayı her sözü her cümleyi on defa düşünerek konuşuyoruz. Ancak yayın sırasında eşim sürekli mesaj yazdı. Acil, acil, acil. Çocuk tüm gün uyku halinde. Geçen hafta Hastane eczanesinden sürekli kullandığı ilacını aldım. Adı farklı, muadili dediler. Meğerse şeker ilacıymış. Bir hafta verdik. Kendi çocuğumu kendi ellerimle komaya sokuyordum. Şimdi bunun hesabını kime sorayım. Bu burada kalmayacak.”

Şahmaran daha sonra, yine sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, “Şu an çocuğumun durumu iyi. Anladığım kadarıyla bu yanlışlıklar sıkça oluyor. Biz fark ettik, fark edemeyenler varsa, büyük tehlike, umarım ilk olmayan bu yanlış, son olur” dedi:

“Sevgili arkadaşlar, değerli dostlar. Hepinize çok teşekkür ederim. Daha önceki paylaşımımla ilgili olarak, çocuğun durumu şuan gayet iyi. Anladığım kadarıyla bu yanlışlıklar sıkça oluyor. Biz fark ettik, fark edemeyenler varsa, büyük tehlike, umarım ilk olmayan bu yanlış, son olur.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu