GenelGüney KıbrısManşet

RMMO ile Fransa Silahlı Kuvvetleri özel operasyonlar tatbikatı icra edecek

Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) ile Fransa Silahlı Kuvvetleri arasında “Bold Wings-2023” isimli küçük ölçekli özel operasyonlar tatbikatının icra edildiği belirtildi.

Alithia gazetesi, RMMO ve Fransa Silahlı Kuvvetleri arasında 30 Mayıs’ta başlayan ve 15 Haziran’da sona erecek olan tatbikatın, Güney Kıbrıs’ın kara alanlarında, atış ve tatbikat alanlarında icra edildiğini yazdı.

Tatbikata, RMMO ve Fransız Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki Komando Komutanlığı özel operasyonlar personelinin katıldığını yazan gazete tatbikatın senaryosu gereği bireysel ve grup silah atışlarının yanı sıra yerleşim bölgelerinde özel operasyonların yapıldığını belirtti.

Gazete Güney Kıbrıs ve Fransa arasındaki ikili savunma iş birliği çerçevesine dayanan tatbikatın, RMMO’nun, Fransa Silahlı Kuvvetleri ile birlikte eğitim yapmasına olanak tanımasına bağlı olarak oldukça faydalı olarak nitelendirildiğini yazdı.

Habere göre RMMO Komutanı Korgeneral Dimokritos Zervakis sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “iki ülkenin dostluk bağlarını güçlendiren önemli bir iş birliği, değerli bilgi ve deneyim alışverişinin söz konusu olduğunu” ifade etti.

Öte yandan Fileleftheros gazetesi bahse konu tatbikatın, 7 Haziran’daki bölümün, RMMO Komutanı Korgeneral Dimokritos Zervakis ve Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Salina Grenet-Catalano tarafından takip edildiğini yazdı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu