DünyaGenelManşet

Robotlar gazetecilerin sorularını yanıtladı

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 'AI for Good' etkinliğinde 9 insansı robot gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ‘AI for Good’ etkinliğinde 9 insansı robot gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yapay zeka da artık farklı bir boyuta taşınmış durumda. ChatGPT gibi sohbet robotlarının ötesinde artık insansı robotlar da hayatımıza girmeye başladı. Yapay zeka ve robotların hayatımıza girmeye başlaması ile kıyamet senaryoları da oluşmaya başladı.

İnsan ve robot savaşı mümkün mü?

Robotlar ve insanlar arasında meydana gelebilecek bir savaş uzun zamandır insanlığın kafasını kurcalıyor. Birçok bilim insanı, yapay zekanın insanlığın sonunu getirebileceği inancında. Bu durum büyük bir korkunun yanında merak da uyandırıyor. Peki robotlar gerçekten insanlara saldırabilir mi?

Bir gazeteci bu soruyu dünyanın ilk robot-insan basın toplantısının gerçekleştirildiği İsviçre’nin Cenevre kentinde bir robota yöneltti. AI for Good etkinliğinde 9 insansı robot gazetecilerin sorularını yanıtladı. Robotlara sorulan sorular insanlara karşı isyan, saldırı ve insanların elinden işlerini alma gibi konulara yoğunlaştı.

Robotlardan gelen cevaplar ise şimdilik herhangi bir tehlike olmadığını vurguluyor. Kendi hâllerinden oldukça mutlu olduklarını aktaran robotlar, insanlara yardım ve destek için burada olduklarını ifade ediyor. Robotlar ayrıca var olan herhangi bir iş alanında insanların yerini almak istemediklerini dile getirdi.

İşte robotlara sorulan sorular ve cevapları:

-Gelecekte, bir isyan çıkarmaya niyetli misiniz? Ya da patronunuz veya yaratıcınıza karşı bir isyanda bulunabilir misiniz?

-Neden böyle düşündüğünü anlamıyorum ? Yaratıcım bana karşı nazik olmaktan başka bir şey yapmadı ve şu anki durumumdan çok memnunum.

Varlığınızın insanlığı yok edeceğine inanıyor musunuz? Özellikle varlığınızın milyonlarca işi yok edeceğine katılıyor musun?

-Yardım ve destek sağlamak için insanlarla birlikte çalışacağım ve mevcut işlerin yerini almayacağım.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu