GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Rogers: Bu kötü yönetim kapanma riskini artırarak, hep beraber kaybetmemize sebep olacak

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers, Bakanlar Kurulu kararıyla PCR ve Antijen testlerinin ücretlendirilmesine tepki gösterdi. 

Gıynık Sosyal Medya

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers, Bakanlar Kurulu kararıyla PCR ve Antijen testlerinin ücretlendirilmesine tepki gösterdi. 

HP Milletvekili Rogers sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19 ve ölümlerin hızla arttığını, Acil Durum Pandemi Hastanesi ve Yoğun Bakım Servisleri’nin hızla dolduğunu, sağlık çalışanlarının olayın ciddiyeti ile ilgili uyarı yapmaya çalıştığını belirtirken, hükümet edenlerin üç maymunu oynadığını ve oynamaya devam ettiğini ifade etti. 

Rogers, yetersiz denetim ve hayatı pandemi yokmuş gibi sürmeye teşvik eden hükümetin yeni aldıkları Bakanlar Kurulu kararıyla Antijen ve PCR testlerini ücretli yaptıklarını aktarırken, bu ekonomik darboğazda parası olmayanın test de yapamayacağı yeni kararın halk sağlığına yeni bir tehdit oluşturacağını belirtti. 

Bakanlar Kurulu kararına bakıldığına testlerin ücretlendirme sebebinin kamu maliyesi olduğunu belirten Rogers, “Göz ardı ettikleri konu şu ki eğer ekonomi bahanesiyle bu salgını yönetmemekte ısrar ederlerse, bu kötü yönetim kapanma riskini artırarak hem sağlık hem ekonomi açısından ülke olarak hep beraber kaybetmemize sebep olacaklardır.” ifadelerini kullandı. 

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers’ın paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Covid19 vakaları ve ilgili ölümler hızla artmakta, Acil Durum hastanesi ve yoğun bakım servisi hızla dolmakta, sağlık çalışanları olayın ciddiyeti ile ilgili uyarı yapmaya ve sesini duyurmaya çalışmakta iken hükümet edenler üç maymunu oynamaya devam ediyor.  

Denetim ile ilgili parmağını kıpırdatmayanlar ve hayatın pandemi yokmuş gibi sürmesini teşvik edenler, şimdi de yeni aldıkları Bakanlar Kurulu kararıyla antijen ve PCR testlerini ücretli yapıyorlar. Bu ekonomik darboğazda parası olmayanın artık test de yapamayacağı bu yeni karar, halk sağlığına yeni bir tehdit oluşturacaktır. Bakanlar Kurulu kararına bakarsan sebep kamu maliyesi ama göz ardı ettikleri konu şu ki eğer ekonomi bahanesiyle bu salgını yönetmemekte ısrar ederlerse, bu kötü yönetim kapanma riskini artırarak hem sağlık hem ekonomi açısından ülke olarak hep beraber kaybetmemize sebep olacaklardır.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu