GenelKıbrısManşetSiyaset

Rogers hükümete seslendi: Silkinip kendinize gelin

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, depremin yeni sayfa açmak için bir fırsat olduğunu dile getirerek, kalıcı ve sürdürülebilir cesaretle adil bir şekilde adım atılması gerektiğini, partizanlığın ülkeyi getirdiği noktanın ortada olduğunu söyledi.

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, Meclis Genel Kurulu’nda “Kuralsızlığın Kural Olduğu Ülkemizde Deprem Sonrası Çıkarılacak Dersler” konulu konuşmasında, deprem nedeniyle büyük üzüntü yaşandığını ancak ders çıkarılmadığının Alişan Şan’ın konuşmasıyla bir daha ortaya çıktığını söyledi.

Rogers, ülkede devletin sorumluluğunda olan birçok konunun ihmal edildiğini savunarak, okullarda hastanelerde altyapı eksiklikleriyle yüzleşildiğini sosyal devlet olmanın gereğinin yerine getirilmediğini iddia etti.

Depremin yeni sayfa açmak için bir fırsat olduğunu dile getiren Rogers, kalıcı ve sürdürülebilir cesaretle adil bir şekilde adım atılması gerektiğini, partizanlığın ülkeyi getirdiği noktanın ortada olduğunu söyledi.

Ülkede kayıt dışılığa son verilmesi gerektiğini dile getiren Rogers, hükümetin cesur ve samimi adımlar atmaları halinde tüm halkın ve muhalefetin destek vereceğini belirtti.

Rogers, Türkiye’nin deprem felaketiyle sarsıldığını, eskisi kadar yardım yapmasının mümkün olamayacağını, kendi ayakları üzerine duran bir devlet yapısı kurmak gerektiğini ifade etti.

Kayıt dışı ekonomi noktasında ciddi sorunlar olduğunu dile getiren Rogers, adaletli vergi toplanmasına hemen şimdi başlanması gerekirken vergi affının süresinin uzatıldığını söyledi.

Kamunun durumunun “içler acısı olduğunu” savunan Rogers, liyakatsiz atamalarla kamu kurumlarının içinin boşaltıldığını, kaynakların acil ihtiyaca değil geçici ve mevsimlik işçi gibi siyasi atamaları ödemek için kullanıldığını savundu.

Rogers, kamu reformunun konuşulması, teşvik sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Gazimağusa İskele Yeniboğaziçin İmar Planı’nın durumuna değinen Rogers, hükümetin kayıt dışılığa göz yumduğunu savunarak, her bölgede imar planına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Rogers, hükümete “silkinip kendine gelme çağrısı” yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu