KıbrısManşet

Rogers: Kıbrıslı Türkler dünyada aşısız muamelesi görmekte

“Kıbrıslı Türklerin İzolasyonuna İzolasyon Katan Cumhurbaşkanlığı ve Azınlık Hükümeti” başlığıyla konuşmasını yapan Halkın Partisi Girne Milletvekili Jale R. Rogers, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın pazartesi günü yurtdışında olmasını ve bu sebep ile de meclisin açılamaması konusunda eleştirdi.

“Kıbrıslı Türklerin İzolasyonuna İzolasyon Katan Cumhurbaşkanlığı ve Azınlık Hükümeti” başlığıyla konuşmasını yapan Halkın Partisi Girne Milletvekili Jale R. Rogers, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın pazartesi günü yurtdışında olmasını ve bu sebep ile de meclisin açılamaması konusunda eleştirdi. Jale R. Rogers, “Toplum lideri sayılan Sayın Tatar, meclisin açılmaması pahasına Eskişehir’de fahri doktora almakla, nişan yüzüğü takmakla, sergi açılışlarına katılmakla meşguldür. Seçildiği makamın sorumluluğundan da bir haberdir” ifadelerine yer verdi.

Rogers konuşmasının devamında, “Spor, sanat gibi alanlarda dünyaya açılmakta yaşanan zorluklara yeni bir tanesi eklendi uluslararası aşı sertifikasına sahip olmayan Kıbrıslı Türkler aşıyı yaptırdıkları coğrafyadan dolayı aşısız kabul ediliyor ve dünyada aşısız muamelesi görmektedirler. Ülkeden aşı sertifikası alamadan ayrılan öğrenciler gittikleri ülkelerde aşısız muamelesi gördükleri için kendilerine çözüm yaratmaya çalışmakta mecbur kalıp güvenliğinden emin olmadıkları halde 3-4’ncü doz aşılarını yaptırmaya başlamışlardır” sözlerine yer verdi.
Güney Kıbrıs’ta yaratılan aşı partalının güncellenmediğini hatırlatan Rogers, Ada’da yaşayan herkesin başvurabileceği bir portal ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu