KıbrısManşet

Rogers, külliye için 586 milyon TL ayrılmasını eleştirdi

Halkın Partisi Milletvekili adayı Jale Refik Rogers, ülkede bir çok eksik varken, külliye için 586 milyon TL ayrılmasını eleştirdi, bu paranın Türkiye ile isitşare halinde başka kalemlere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Halkın Partisi Milletvekili adayı Jale Refik Rogers, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘a yapılacak olan külliye için tüm kalemlerden toplanarak 586 milyon TL ayrılması konusunda konuştu.

Ses Kıbrıs TV’de Aytuğ Türkkan’ın hazırlayıp sunduğu Kıbrıs’ın Nabzı programında konuşan Rogers, yeni bir Meclis binasının ve külliyenin ülkenin öncelikli ihtiyaçları arasında olmadığını vurguladı.

Rogers şöyle devam etti:

“Meclis’te en fazla mesai harcayan parti, Halkın Partisi’nin milletvekilleridir. Mevcut Meclis binasının yerine yenisinin yapılmasına öncelik verilecek bir bina olduğuna kesinlikle inanmıyorum ve katılmıyorum. Bizim Cumhurbaşkanlığı Sarayı dediğimiz ancak yeni adıyla külliye olarak da adlandırılan yeni bir binanın yapılması da öncelik değildir. Halkın gündelik hayatına dokunan çok daha öncelikli konular vardır. Örneğin yol alt yapımızda ciddi eksiklikler var, ışıklar yok, korkuluklar eksik. Hastane açısından eksikliklerimizi de hep konuşuyoruz. Girne Hastanesi ihalesi 2 yıla yakın bir süredir yapılamadı. Bu da utanç verici bir durumdur ve mevcut hükümetin de bir ayıbıdır. Bu noktada önce Girne Hastanesi bitirilmelidir. Bu diğer hastanelerde de rahatlama sağlayacaktır. Bunların yanında Devlet okullarında da eksikliklerimiz vardır. Ülkede bu kadar eksik ve sıkıntı varken, başka öncelikler belirlenerek ciddi paraların ona harcanması aslında bizim hükümetimizin TC yetkilileriyle istişare etmesi gereken, oturup konuşarak ortak akılla çözmesi gereken şeylerden bir tanesidir. Ama üzülerek görüyoruz ki son iki hükümet döneminde hiçbir şekilde öylesi bir girişim olmamıştır.”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu