KıbrısManşet

Rogers: Şirketim yok, siyaseten ayıp

Erhan Arıklı’nın, ‘Laboratuvardaki cihazların ayarlarıyla oynuyorlar ve koronavirüs daha çok çıkıyor’ iddiasını yanıtlayan Moleküler Biyolog Rogers, “İddialar gerçek dışıdır

“CT değerleri kitin üzerinde yazıyor”

Erhan Arıklı’nın, ‘Laboratuvardaki cihazların ayarlarıyla oynuyorlar ve koronavirüs daha çok çıkıyor’ iddiasını yanıtlayan Moleküler Biyolog Rogers, “İddialar gerçek dışıdır. Kamuoyunda bilgi kirliliği var. CT değeri yoğunluğu belirtir. Alınan test kitlerinde değerler yazıyor. Kitin içinde döngü sayısı ve hangi derecede çalışacağı yazıyor. Laboratuvarda bu kurallara uygun çalışıyor” dedi.

“Gazeteciye dava açtım, Arıklı’ya açmayı düşünmüyorum”

Laboratuvara test kiti satılmasıyla ilgisi olduğu iddialarıyla ilgili konuşan Rogers, “Eşimin ve benim test kiti getiren şirketimiz yoktur. Ortaya atılan iddialarla ilgili bir gazeteciye dava açtım. Erhan Arıklı’ya dava açmayı düşünmüyorum ortaya atılan iddiaları ortaya koymuştur. Beni ilişkilendirdikleri firmanın sahibini de tanımıyorum” ifadelerini kullandı.

“3 yıldır laboratuvara girmiyorum”

Arıklı’nın iddialarını, ‘Çamur at izi kalsın’ şeklinde değerlendiren Rogers, “Milletvekili seçildiğimden beri 3 yıldır laboratuvara girmiyorum. Test kitleriyle ilgili alımı yapan sağlık bakanlığıdır. Onun altına imza atan müsteşar veya Sağlık Bakanıdır. Sorgulanması gereken varsa muhatap onlardır” diye konuştu.

“Lefkoşa Devlet Laboratuvarı merkezdir”

Salgın başladığından beri temaslı takip ekibi ile 10 yıldan beridir devletin tüm testlerinin yapıldığı laboratuvarın işi başarıyla yürüttüğünü anlatan Rogers, “Lefkoşa Laboratuvarı merkezdir. Yapılan tüm testler ve alınan örnekler buraya geliyor bu nedenle burada sayı fazla çıkıyor” ifadelerini kullandı.

“Kafa karıştırıcı açıklamalar yapılmasın”

Yapılan açıklamaların kafa karıştırdığını ve tehlikeli sonuçlara neden olabileceğine işaret eden Rogers, “Bu iddiaları dikkate alanlar nasıl olsa bende sorun yok deyip Kendilerini gizleyebilirler ortalıkta rahatça dolaşabilir ve hastalığı yayabilir. Herkes kendi bildiği konu üzerinde dursun. Bilmedikleri konu üzerinde konuşmasınlar” dedi.

“İyi bir şeyler yapmaya çalışanlar karalanıyor” 

Siyasette meslek sahibi konusunda uzman kişilerin sayısının artması gerektiğini savunan Rogers, “İyi bir şeyler yapmaya çalışanlar karalanıyor. Kirli siyaset insanları siyasetten soğutuyor. Bu düzen değişmeli” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu