Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenel

Roma’da Lübnan-İsrail Müzakereleri Devam Ediyor

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Lübnan ile İsrail arasında ABD arabuluculuğunda yürütülen müzakerelerin yedinci turu, İtalya’nın başkenti Roma’da üçüncü ve son gününde devam ediyor.

Lübnanlı resmi bir kaynak, AA’ya yaptığı açıklamada, Roma’daki görüşmelerin üçüncü gün oturumlarının başladığını belirtti.

Kaynak, bugün yapılacak görüşmelerde ateşkes anlaşmasının uygulanması, İsrail’in Lübnan topraklarından çekilme sürecinin tamamlanması ve Lübnan ordusunun sınır bölgelerindeki konuşlanmasının güçlendirilmesi konularının ele alınacağını ifade etti.

İsrail ve Lübnan’ın Washington büyükelçileri, müzakerelere hazırlık kapsamında 14 ve 23 Nisan’da ABD arabuluculuğunda bir araya gelmişti. ABD Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilen ilk toplantı, 1993’ten bu yana iki ülke arasında yapılan en üst düzey doğrudan görüşme olarak kayıtlara geçmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da 24 Nisan’da yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ı yakın gelecekte Beyaz Saray’da ağırlamayı beklediğini söylemişti.

Lübnan’da İsrail ile doğrudan müzakere konusu iç siyasette tartışılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Joseph Avn ile Başbakan Nevvaf Selam süreci akan kanın durdurulması ve kalıcı çözüm için gerekli görürken, Hizbullah ve müttefikleri doğrudan temaslara karşı çıkıyor.

Washington’da gerçekleştirilen beşinci tur görüşmelerin ardından 26 Haziran’da taraflar arasında çerçeve anlaşması imzalanmış, altıncı tur müzakereler ise 14-15 Temmuz tarihlerinde Roma’da yapılmıştı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu