KıbrısManşetTürkiye

Ruslar Bodrum’a milyonlarca dolar döküyor

Rus yatırımcılar 83 milyon dolarlık yatırımla spor ve eğlence kompleksi kuruyor

“Bodrum Arena” ismini alacak dev kompleks 75 bin metrekarelik alana kurulacak

600 YATAKLI OTEL… Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Bodrum’da “Bodrum Arena” ismini alacak dev bir kompleksin, Rusya-Türkiye İş Konseyi’nin aktif desteği, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) iş birliğiyle kurulan SportInvest Bodrum AŞ tarafından inşa edileceğini açıkladı. Palankoyev, proje kapsamında 600 yataklı bir otel kompleksi, spor salonu, spor tıbbı merkezi ve olimpik yüzme havuzu da inşa edileceğini bildirdi.

83 MİLYONA MAL OLACAK… Toplamda 75 bin metrekarelik alana kurulacak ve 83 milyon dolara mal olacak spor ve eğlence kompleksinin inşaatının 5 ay içerisinde başlayacağını dile getiren Palankoyev, komplekste hokey pistleri, halka açık paten alanları, gösteri merkezi, kongre, konferans ve sergi salonları, spor mağazaları, yemek alanları gibi bölümlerin bulunacağını bildirdi. Palankoyev, 300 kişinin istihdam edilmesi planlanan kompleksin 15 ayda tamamlayıp hizmete sunulacağını vurguladı.

ÇOK AMAÇLI KOMPLEKS… Palankoyev, “Kompleks, hokey, artistik patinaj, diğer buz disiplinlerinde spor yarışmaları düzenlemek, ayrıca kitlesel kültür, eğlence etkinlikleri, bilimsel ve halka açık toplantılar ve kongreler, sergiler ve sunumlar düzenlemek amacıyla yıl boyunca hizmet vermesi için tasarlandı. Komplekste konserler ve açık hava etkinlikleri de düzenlenebilecek” ifadelerini kullandı.

SPOR TURİZMİNE KATKI… Benzersiz ve yüksek teknolojiye sahip bir tesis olması planlanan Bodrum Arena’nın Türkiye’nin ve Bodrum’un spor turizmine katkı sağlayacağını aktaran Palankoyev, “Türkiye’de özellikle kış sporları ile ilgili bu gibi salonlara ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Rus turistlerin de son zamanda radarına giren Bodrum’da böyle bir yatırımın yapılması hem ülkeler hem de ülke vatandaşları için çok önemli” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu