DünyaEkonomiGenelManşetSağlıkTürkiye

Rusların yüzde kaçı bu yaz tatile çıkmayı planlıyor?

Pandemi ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Rusya’da da değişen alışkanlıklar Rusların tatil tercihlerine de yansıdı. İşte detaylar…

Seyahat servisi Tutu.ru tarafından yapılan anketin sonuçları, katılımcıların üçte birinden fazlasının (yüzde 35) pandemi korkusu yüzünden hiçbir yere seyahat etmeyi düşünmediğini ortaya koydu.

Katılımcıların yüzde 12’si, seyahat faaliyetlerini minimuma indirdiğine işaret ederken sadece acil ihtiyaç duyulduğunda veya iş nedeniyle seyahat ettiğini ifade etti.

Rus turistlerin en az yüzde 6’sının gezmeyi planladıkları destinasyonlardaki epidemiyolojik durumu takip ettiği anlaşılan tutu.ru anketinde, bu orandaki tatilcilerin en az vaka sayısının olduğu yerlere seyahat etmeye çalıştıkları da gözlemlendi.

Ankete katılanların yüzde 11’i aktif olarak seyahat ederken, güvenlik önlemlerini de dikkatle takip ediyor. Gezdikleri yerlerde sağlık tedbirlerine uyan Rus tatilciler, sürekli maske taktığını ve dezenfektan kullandığını belirtti.

Rusların tatile bakış açısının incelendiği bu ankette son olarak, katılımcıların yüzde 36’sının pandemiden önce olduğu gibi şimdi de sakin bir şekilde seyahat ettikleri kaydedildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu