MagazinManşetToplumTürkiye

RTÜK hedef gösterilen ‘Kızıl Goncalar’ için harekete geçti

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), hedef gösterilen ‘Kızıl Goncalar’ dizisi için harekete geçildiğini duyurdu.

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerini paylaştığı dizi, Fox Tv’de izleyicilerle buluştu. Cemaat ve seküler aile hayatlarını konu alan dizi, ilk bölümünden sonra hedef alınmıştı.

Yeni Şafak, dindar insanların sahtekar ve bağnaz olarak tasvir edildiğini belirterek diziyi hedef göstermişti. Benzer bir açıklama da KADEM’den gelmişti.

İsmailağa Cemaati dizinin kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrı yaptı.

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

Yeni Şafak Gazetesi ise dizinin senaristi Necati Şahin’in Fetöcü olduğunu ileri sürdü. Yapımcı Faruk Turgut ve Şahin’in dindarları düşman gösterdiklerini ifade etti.

Dizi, aynı gerekçelerle sosyal medyadan da topa tutulunca RTÜK harekete geçti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabındaki paylaşımında şunları kaydetti:

“FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu