EkonomiGenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Rum benzinciler isyanda

Güney Kıbrıs’taki akaryakıt istasyonları, Rum kesiminde fiyatların çok yüksek olması ve müşteri kaybetmeleri nedeniyle oldukça kızgın. GIYNIK, Kuzey ve Güney’deki güncel akaryakıt fiyatlarını araştırarak, aradaki uçurum farkı gözler önüne serdi

“KUZEY’DEKİ BENZİNCİLER BİZİ BATIRACAK”… Sınır kapılarının yeniden karşılıklı geçişlere açılması sonrasında, KKTC’de daha ucuza satılan akaryakıtın birçok Kıbrıslı Rum açısından cezbedici olduğunu savunan Güney Kıbrıs’taki akaryakıt istasyonu sahipleri, benzin almak için Kuzey Kıbrıs’a geçen Rumların sayısının sürekli artmakta olduğunu kaydederek, Rum Hükümeti’nin yetkili birimleri nezdinde girişim başlattı. Güney’deki akaryakıt istasyonlarının sınır kapılarının açılmasından önce zaten zor durumda olduklarını kaydedilirken, sınır kapılarının açılmasıyla da durumun trajik hale geldiği de vurgulandı.

BU İŞ KUZEY’E GEÇEN RUMLARA YARADI… Pandemi döneminde 1,5 yıl boyunca zam gelmeyen akaryakıta, sınır kapılarının açılmasıyla birlikte 2 ayda 4 kez zam gelmesi KKTC halkını isyan ettirirken, Kıbrıslı Rumlar hem KKTC’de fiyatların Güney’e kıyasla ucuz olması hem de kur farkından dolayı KKTC’den Güney Kıbrıs’ın yarı fiyatına benzin aldıkları için oldukça mutlu. TL’nin döviz karşısında her gün biraz daha değerini kaybetmesiyle birlikte, Kıbrıslı Rumların akaryakıt almak için tercihi Kuzey Kıbrıs oluyor. Kıbrıslı Rumlar boş depoyla Kuzey’e geçip ucuz fiyata depolarını dolduruyor ve özellikle sınır kapılarına yakın bölgedeki akaryakıt istasyonlarının önünde araç kuyrukları oluşuyor.

                          GÜNEY                               KUZEY
Kurşunsuz 95   1.294 EUR (12,94 TL)           7.45 TL
Euro Dizel        1.302 EUR (13,02 TL)           6.91 TL
Gaz Yağı           0.831 EUR (8,31 TL)            6.67 TL

Diğer Haberler

Başa dön tuşu