DünyaGenelGüney KıbrısKıbrısManşetTürkiye

Rum tarafı 3’lü görüşme istiyor

Nikos Anastasiadis, Ersin Tatar ile görüşmeye hazır...

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup göndererek, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile kendisinin (Guterres) de hazır bulunacağı bir görüşme yapmaya hazır olduğunu, ancak görüşmenin “mümkünse, Türkiye-AB ilişkilerinin gözden geçirileceği Avrupa Konseyi’nden önce gerçekleştirilmesi gerektiğini” öne sürdü.

Rum basın kaynakları, Anastaiadis’in Haziran sonundaki Avrupa Konseyi toplantısı ve Guterres’in Cenevre’de açıkladığı; muhtemel yeni bir gayri resmî Kıbrıs konferansı öncesinde “elinde, Türk niyetleriyle ilgili bir şey olmasını istediğini” yazdı.

Rum Sözcü Kiriakos Kusios’un dünkü açıklamasına dayandırılan haberlerde, Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri’ne, BM Güvenlik Konseyi üyelerine ve AB liderlerine ayrı ayrı kaleme alınmış mektuplar gönderdiğine dikkat çekildi.

Habere göre, Kusios Anastasiadis’in Guterres’e gönderdiği mektupta, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Genel Sekreter’in programına uygun bir zamanda görüşmeye hazır olduğunu ancak “bu ortak görüşmenin, mümkünse, Türkiye-AB ilişkilerinin de gözden geçirileceği Avrupa Konseyi toplantısından önce halledilmesi gerektiğini” iletti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu